Umbrisk kycklingleverpaté

Mat av alla slag har alltid varit en självklar del av mitt liv. Det har alltid…

Läs Mer

Fusilli med broccoli och salsiccia

En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i Umbrien. I huvudrollen…

Läs Mer

Olivoljerapporten 2021

Olivoljerapporten 2021

Nu har vi plockat klart oliver i Umbrien och på de flesta andra ställen i…

Läs Mer

Novellon är runt hörnet

Novellon är runt hörnet

När det gäller olivolja så heter festen Novello. Den nya oljan. Och det är den…

Läs Mer

Möt tomas på Bokmässan

Möt Tomas på bokmässan

Till helgen lämnar Tomas Bacoccoli sitt älskade Umbrien för att delta på den…

Läs Mer

Bokhandlerskan i Tortolì

Bokhandlerskan i Tortolì

Cia Berg, ni vet hon som spelade i Ubangi med Orup och framförallt i det coola…

Läs Mer

Pasta med salsiccia och peperoncino

Pasta med salsiccia och peperoncino

En italiensk favorit, pasta med salsiccia och peperoncino. Låt peperoncinon…

Läs Mer

Lite peperoncino skadar aldrig

Lite peperoncino skadar aldrig

Jag började laga mat i femtonårsåldern och sedan dess har peperoncinon varit…

Läs Mer

Vem är Natalie Montanari

Vem är Natalie Montanari?

Cia Berg, ni vet hon som spelade i Ubangi med Orup och framförallt i det coola…

Läs Mer

Amelia - Italienska under ytan

Amelia – Italienska under ytan

Det är många som vill vara italienska, men som inte är det. Vet inte om du…

Läs Mer