Bruschette Ai Funghi FinferliKantarelltoast på italienskt vis
Ingredienser: (ca 4 portioner)
- 4 brödskivor (förslagsvis surdeg eller italienskt lantbröd)
- 3 nävar kantareller
- ca 50g smör
- rosmarin
- salt och peppar
- parmesanost
- olivolja
Gör så här:
Ringla olivolja över brödskivorna. Rosta i ugnen på 180ºC eller i pannan tills de fått färg.
Rensa och skiva upp svampen. Hetta upp smör på medelhög värme. Låt svampen vattna ur i 5-10 minuter. Höj sedan värmen så att svampen får färg. Salta och peppra efter smak. Lägg över svampen på en tallrik. I den fortfarande heta pannan, slunga rosmarinen i smör så att den blir härligt krispig.
Fördela svampen på brödskivorna, toppa med den krispiga rosmarinen och parmesanost. Servera!
Bruschette Ai Funghi FinferliKantarelltoast på italienskt vis
Ingredienser: (ca 4 portioner)
- 4 brödskivor (förslagsvis surdeg eller italienskt lantbröd)
- 3 nävar kantareller
- ca 50g smör
- rosmarin
- salt och peppar
- parmesanost
- olivolja
Gör så här:
Ringla olivolja över brödskivorna. Rosta i ugnen på 180ºC eller i pannan tills de fått färg.
Rensa och skiva upp svampen. Hetta upp smör på medelhög värme. Låt svampen vattna ur i 5-10 minuter. Höj sedan värmen så att svampen får färg. Salta och peppra efter smak. Lägg över svampen på en tallrik. I den fortfarande heta pannan, slunga rosmarinen i smör så att den blir härligt krispig.
Fördela svampen på brödskivorna, toppa med den krispiga rosmarinen och parmesanost. Servera!
Fyra fantastiska recept !
Peposo Dell’Impruneta
Den toscanska peposon sägs ha kommit till i ugnarna på det kända bruket Impruneta i utkanten av Florens, som är berömt för sina produkter i ...
Soppa på linser från Castelluccio
Vegetariskt,Soppor,Peter Nordin
Denna underbara soppa på linser är återkommande på Ruffino, till gästers och familjens stora glädje. Från början en klassisk ”cucina povera primo”.
Composta di mele con limoncello
En äppelkompott med italiensk touch som garanterat kommer att bli en succé. Enkelt och riktigt gott – buonissimo!
Klassisk chokladtryffel
En oemotståndlig chokladtryffel med en italiensk touch.