Soppa på oliver

Text och foto av: Peter Nordin
Recept: Hans Alfredson

Närheten till råvaran ger vördnad och respekt varje gång jag doppar mitt bröd i en skål med god olivolja. Många gånger vattnas mina ögon av glädje och jag njuter extra. Så kan livet te sig på landsbygden i Italien och speciellt på vår kulle i Marche.

Läs mer om oliver och historien bakom soppan här!

Här receptet, som skall tillskrivas Hans Alfredson.

Ingredienser:

  • 100 g babyspenat
  • 4 dl sardellfyllda oliver 4 dl vispgrädde
  • 6 dl kalvbuljong
  • ev litet pressad citron

Till servering

  • timjan eller persilja
  • olivolja
  • parmesanost
  • 4 stora skivor surdegsbröd, recept här!

 

Gör så här:
Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och stjälp upp i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen koka några minuter på svag värme.

Smaka av med salt och peppar och eventuellt några droppar pressad citron. Häll upp i djupa tallrikar och toppa med färsk timjan.

Rosta grovt surdegsbröd, ringla rejält med olivolja över brödskivorna och toppa med nyriven 24 månaders parmesan.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Soppa på oliver

Text och foto av: Peter Nordin
Recept: Hans Alfredson

Närheten till råvaran ger vördnad och respekt varje gång jag doppar mitt bröd i en skål med god olivolja. Många gånger vattnas mina ögon av glädje och jag njuter extra. Så kan livet te sig på landsbygden i Italien och speciellt på vår kulle i Marche.

Läs mer om oliver och historien bakom soppan här!

Här receptet, som skall tillskrivas Hans Alfredson.

Ingredienser:

  • 100 g babyspenat
  • 4 dl sardellfyllda oliver 4 dl vispgrädde
  • 6 dl kalvbuljong
  • ev litet pressad citron

Till servering

  • timjan eller persilja
  • olivolja
  • parmesanost
  • 4 stora skivor surdegsbröd, recept här!

Gör så här:
Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och stjälp upp i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen koka några minuter på svag värme.

Smaka av med salt och peppar och eventuellt några droppar pressad citron. Häll upp i djupa tallrikar och toppa med färsk timjan.

Rosta grovt surdegsbröd, ringla rejält med olivolja över brödskivorna och toppa med nyriven 24 månaders parmesan.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Peter Nordin !

Det okända och fascinerande Marche

Det okända och fascinerande Marche

Vi är tvungna att vara uppe med tuppen, ja du måste gå upp extra tidigt, innan solen lyfter sina strålar över Sibillinibergens vackra toppar, som fortfarande har spår av snö på vissa ställen.

Read More

Klassisk chokladtryffel

Klassisk chokladtryffel

En oemotståndlig chokladtryffel med en italiensk touch.

Read More

Costoletta Milanese

Costoletta Milanese

Ett utsökt recept på kalvkotletter från Milano. Ett recept av vår skribent Peter Nordin.

Read More

En glädjefylld tradition

En glädjefylld tradition

Aperitivo är en viktig, glädjefylld och stämningshöjande tradition i Italien - och speciellt i min region Marche

Read More

Mer av Peter Nordin !

Involtini Nordini – di vitello
Involtini Nordini – di vitello

På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar litet tid att liksom komma underfund hur allt är sammanlänkat. Som dessa rullader, som börjar med min mormor

Read More

Italienskt kryddsmör
Italienskt kryddsmör

Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills smöret är krämigt.Tillsätt de återstående ingredienserna och rör om för att ...

Read More