Soppa på oliver
Text och foto av: Peter Nordin
Recept: Hans Alfredson
Närheten till råvaran ger vördnad och respekt varje gång jag doppar mitt bröd i en skål med god olivolja. Många gånger vattnas mina ögon av glädje och jag njuter extra. Så kan livet te sig på landsbygden i Italien och speciellt på vår kulle i Marche.
Läs mer om oliver och historien bakom soppan här!
Här receptet, som skall tillskrivas Hans Alfredson.
Ingredienser:
- 100 g babyspenat
- 4 dl sardellfyllda oliver 4 dl vispgrädde
- 6 dl kalvbuljong
- ev litet pressad citron
Till servering
- timjan eller persilja
- olivolja
- parmesanost
- 4 stora skivor surdegsbröd, recept här!
Gör så här:
Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och stjälp upp i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen koka några minuter på svag värme.
Smaka av med salt och peppar och eventuellt några droppar pressad citron. Häll upp i djupa tallrikar och toppa med färsk timjan.
Rosta grovt surdegsbröd, ringla rejält med olivolja över brödskivorna och toppa med nyriven 24 månaders parmesan.
Soppa på oliver
Text och foto av: Peter Nordin
Recept: Hans Alfredson
Närheten till råvaran ger vördnad och respekt varje gång jag doppar mitt bröd i en skål med god olivolja. Många gånger vattnas mina ögon av glädje och jag njuter extra. Så kan livet te sig på landsbygden i Italien och speciellt på vår kulle i Marche.
Läs mer om oliver och historien bakom soppan här!
Här receptet, som skall tillskrivas Hans Alfredson.
Ingredienser:
- 100 g babyspenat
- 4 dl sardellfyllda oliver 4 dl vispgrädde
- 6 dl kalvbuljong
- ev litet pressad citron
Till servering
- timjan eller persilja
- olivolja
- parmesanost
- 4 stora skivor surdegsbröd, recept här!
Gör så här:
Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och stjälp upp i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen koka några minuter på svag värme.
Smaka av med salt och peppar och eventuellt några droppar pressad citron. Häll upp i djupa tallrikar och toppa med färsk timjan.
Rosta grovt surdegsbröd, ringla rejält med olivolja över brödskivorna och toppa med nyriven 24 månaders parmesan.
Mer av Peter Nordin !
Salsiccia i ugn
Här är ett enkelt och underbart sätt att rosta salsiccia i ugn. Korven blir extra mör och fyllig i smaken. Recept av Peter Nordin.
Vincisgrassi alla Nordin
Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten på spisen. Koka alla pasta-ark 1 minut och lägg ut på kökshanddukar. Nu skall vi..
Vackra hösten i Marche
När hösten är här på Ruffino - på allvar - ger naturen av sina frukter både i sol och regn. Ett säkert hösttecken är den vita tryffeln.
Jakten på en svunnen tid
Från början skulle detta vara ett kort reportage om en liten producent av korvar och skinkor i Marche! Men i stället fick jag ge mig ut på en resa genom historien i Keltisk mystik, lära mig om vildmarkerna i Abruzzerna, träffa en familj med passion och möta Marches drottning av Porchetta.
Mer av Peter Nordin !
Agnello Cacio e ova
”Agnello Cacio e ova” är en maträtt från Abruzzerna, där lamm anses vara det mest delikata av allt kött. Den går även att finna i Marche i ...
Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin
Här ett recept från vår kommande kokbok och min Venedigtolkning av stadens läckra musslor. Vi är förlovade med världens bästa blåmusslor ...