Soppa på oliver

Soppa på oliver

Text och foto av: Peter Nordin
Recept: Hans Alfredson

Närheten till råvaran ger vördnad och respekt varje gång jag doppar mitt bröd i en skål med god olivolja. Många gånger vattnas mina ögon av glädje och jag njuter extra. Så kan livet te sig på landsbygden i Italien och speciellt på vår kulle i Marche.

Läs mer om oliver och historien bakom soppan här!

Här receptet, som skall tillskrivas Hans Alfredson.

Ingredienser:

  • 100 g babyspenat
  • 4 dl sardellfyllda oliver 4 dl vispgrädde
  • 6 dl kalvbuljong
  • ev litet pressad citron

Till servering

  • timjan eller persilja
  • olivolja
  • parmesanost
  • 4 stora skivor surdegsbröd, recept här!

 

Gör så här:
Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och stjälp upp i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen koka några minuter på svag värme.

Smaka av med salt och peppar och eventuellt några droppar pressad citron. Häll upp i djupa tallrikar och toppa med färsk timjan.

Rosta grovt surdegsbröd, ringla rejält med olivolja över brödskivorna och toppa med nyriven 24 månaders parmesan.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Soppa på oliver

Text och foto av: Peter Nordin
Recept: Hans Alfredson

Närheten till råvaran ger vördnad och respekt varje gång jag doppar mitt bröd i en skål med god olivolja. Många gånger vattnas mina ögon av glädje och jag njuter extra. Så kan livet te sig på landsbygden i Italien och speciellt på vår kulle i Marche.

Läs mer om oliver och historien bakom soppan här!

Här receptet, som skall tillskrivas Hans Alfredson.

Ingredienser:

  • 100 g babyspenat
  • 4 dl sardellfyllda oliver 4 dl vispgrädde
  • 6 dl kalvbuljong
  • ev litet pressad citron

Till servering

  • timjan eller persilja
  • olivolja
  • parmesanost
  • 4 stora skivor surdegsbröd, recept här!

Gör så här:
Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och stjälp upp i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen koka några minuter på svag värme.

Smaka av med salt och peppar och eventuellt några droppar pressad citron. Häll upp i djupa tallrikar och toppa med färsk timjan.

Rosta grovt surdegsbröd, ringla rejält med olivolja över brödskivorna och toppa med nyriven 24 månaders parmesan.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Peter Nordin !

Salsa tonnato

Salsa tonnato

Min tonnatosås har släktskap med en Caesardressing men är fylligare och helt enkelt godare än de traditionella tonnato-såserna. Denna kräm...

Read More

Blåmusslor som i Venedig - Peter Nordin

Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin

Här ett recept från vår kommande kokbok och min Venedigtolkning av stadens läckra musslor. Vi är förlovade med världens bästa blåmusslor ...

Read More

Saltimbocca-alla-romana

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana. Detta är en av mina favoriträtter. När jag är i Rom besöker jag gärna Ristorante Armando Al Pantheon, en..

Read More

Stracotto

Stracotto betyder egentligen överkokt, vilket stämmer då denna gryta skall koka länge.

Read More

Mer av Peter Nordin !

Salsiccia i ugn

Här är ett enkelt och underbart sätt att rosta salsiccia i ugn. Korven blir extra mör och fyllig i smaken. Recept av Peter Nordin.

Read More

Fettuccine Alfredo
Fettuccine Alfredo

Enkel, krämig och utsökt pastarätt från italien. Detta är Peter Nordins recept på rätten.

Read More

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm