Pasta med salsiccia och peperoncino
Text och recept: Tomas Bacoccoli
Ingredienser Pasta med salsiccia och peperoncino: (4-6 portioner)
- 500 gram Umbricelli eller valfri pasta
- 2-6 färska salsicciakorvar, beroende på hur mycket kött man vill ha
- Ca 400 gram passerad tomat
- 2-3 små peperoncino-frukter, beroende på önskad styrka
- 1 dl torrt vitt vin
- En ”påklädd” vitlöksklyfta
- Pastavatten
- Lite olivolja
Gör så här:
Låt peperoncinon puttra i olivolja med vitlöksklyftan under ett par minuter. Häll av oljan med peperoncinon och vitlöken och spara till senare. Smula ner salsicciafärsen i samma stekpanna. Addera lite vitt vin när det torkar.
Häll sedan i den passerade tomaten och den sparade olivoljan med peperoncinon och vitlöksklyftan. Låter såsen puttra under lock. Addera cirka en deciliter pastavatten när pastan nästan är färdig. Rör runt.
Blanda med pastan när den fortfarande är al dente. Njut av Pasta med salsiccia och peperoncino!
Pasta med salsiccia och peperoncino
Text och recept: Tomas Bacoccoli
Ingredienser Pasta med salsiccia och peperoncino: (4-6 portioner)
- 500 gram Umbricelli eller valfri pasta
- 2-6 färska salsicciakorvar, beroende på hur mycket kött man vill ha
- Ca 400 gram passerad tomat
- 2-3 små peperoncino-frukter, beroende på önskad styrka
- 1 dl torrt vitt vin
- En ”påklädd” vitlöksklyfta
- Pastavatten
- Lite olivolja
Gör så här:
Låt peperoncinon puttra i olivolja med vitlöksklyftan under ett par minuter. Häll av oljan med peperoncinon och vitlöken och spara till senare. Smula ner salsicciafärsen i samma stekpanna. Addera lite vitt vin när det torkar.
Häll sedan i den passerade tomaten och den sparade olivoljan med peperoncinon och vitlöksklyftan. Låter såsen puttra under lock. Addera cirka en deciliter pastavatten när pastan nästan är färdig. Rör runt.
Blanda med pastan när den fortfarande är al dente. Njut av Pasta med salsiccia och peperoncino!
Mer av Tomas Bacoccoli !
Umbricelli med Bianchetto
Tomas Bacoccoli,Reportage,Pasta,Vi Gillar
Umbricelli .. Fåglarna kvittrar och jackan hänger kvar hemma i hallen. Våren är här. Det är snart dags att klippa olivträden. Och man kan ana vildsparrisen i diket.
Olivoljerapporten 2021
Nu har vi plockat klart oliver i Umbrien och på de flesta andra ställen i Italien också. Dags att summera skörden...
Lite peperoncino skadar aldrig
Jag började laga mat i femtonårsåldern och sedan dess har peperoncinon varit min bästa vän i köket. Och de svenska vänner som jag introdud..
Vårfunderingar och Vildsparris
Reportage,Tomas Bacoccoli,Just nu
Vårfunderingar och Vildsparris. Fåglarna kvittrar och jackan hänger kvar hemma i hallen. Våren är här. Det är snart dags att klippa..
Mer av Tomas Bacoccoli !
Tomas Bacoccoli släpper ny bok
Mycket av Italien kan återskapas utanför landets gränser, men inte den här boken. Jag hade aldrig kunnat skriva Etrusken om jag inte ...
Novellon är runt hörnet
När det gäller olivolja så heter festen Novello. Den nya oljan. Och det är den festen som nu närmar sig. Det är något som i stort sett bara går att uppleva om man befinner sig i Italien i oktober eller november månad...