Pasta med salsiccia och peperoncino

Pasta med salsiccia och peperoncino

Text och recept: Tomas Bacoccoli

 

Ingredienser Pasta med salsiccia och peperoncino: (4-6 portioner)

  • 500 gram Umbricelli eller valfri pasta
  • 2-6 färska salsicciakorvar, beroende på hur mycket kött man vill ha
  • Ca 400 gram passerad tomat
  • 2-3 små peperoncino-frukter, beroende på önskad styrka
  • 1 dl torrt vitt vin
  • En ”påklädd” vitlöksklyfta
  • Pastavatten
  • Lite olivolja

 

Gör så här:
Låt peperoncinon puttra i olivolja med vitlöksklyftan under ett par minuter. Häll av oljan med peperoncinon och vitlöken och spara till senare. Smula ner salsicciafärsen i samma stekpanna. Addera lite vitt vin när det torkar.

Häll sedan i den passerade tomaten och den sparade olivoljan med peperoncinon och vitlöksklyftan. Låter såsen puttra under lock. Addera cirka en deciliter pastavatten när pastan nästan är färdig. Rör runt.

Blanda med pastan när den fortfarande är al dente. Njut av Pasta med salsiccia och peperoncino!

 

Pasta med salsiccia

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pasta med salsiccia och peperoncino

Text och recept: Tomas Bacoccoli

 

Ingredienser Pasta med salsiccia och peperoncino: (4-6 portioner)

  • 500 gram Umbricelli eller valfri pasta
  • 2-6 färska salsicciakorvar, beroende på hur mycket kött man vill ha
  • Ca 400 gram passerad tomat
  • 2-3 små peperoncino-frukter, beroende på önskad styrka
  • 1 dl torrt vitt vin
  • En ”påklädd” vitlöksklyfta
  • Pastavatten
  • Lite olivolja

Gör så här:
Låt peperoncinon puttra i olivolja med vitlöksklyftan under ett par minuter. Häll av oljan med peperoncinon och vitlöken och spara till senare. Smula ner salsicciafärsen i samma stekpanna. Addera lite vitt vin när det torkar.

Häll sedan i den passerade tomaten och den sparade olivoljan med peperoncinon och vitlöksklyftan. Låter såsen puttra under lock. Addera cirka en deciliter pastavatten när pastan nästan är färdig. Rör runt.

Blanda med pastan när den fortfarande är al dente. Njut av Pasta med salsiccia och peperoncino!

 

Pasta med salsiccia

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Tomas Bacoccoli !

En bastu i Umbrien

Till alla er som har njutit av Tomas Bacoccolis texter här på Goda Italien har vi en glad nyhet. Idag släpps nämligen hans debutroman En bastu i Umbrien i bokhandeln.

Läs mer

Olivoljerapporten 2021

Olivoljerapporten 2021

Nu har vi plockat klart oliver i Umbrien och på de flesta andra ställen i Italien också. Dags att summera skörden...

Läs mer

Novellon är runt hörnet

Novellon är runt hörnet

När det gäller olivolja så heter festen Novello. Den nya oljan. Och det är den festen som nu närmar sig. Det är något som i stort sett bara går att uppleva om man befinner sig i Italien i oktober eller november månad...

Läs mer

Bokhandlerskan i Tortolì

Bokhandlerskan i Tortolì

Cia Berg, ni vet hon som spelade i Ubangi med Orup och framförallt i det coola bandet Whale, tillsammans med Henrik Schyffert.

Läs mer

Mer av Tomas Bacoccoli !

Violetta – italienskt kaffe & teater!

Skådespelerskan Violetta Barsotti och jag har liknande bakgrund. Så är det med de flesta av oss svenskitalienare. Det är som att vi kan ...

Read More

Jan
Vår ambassadör Jan Björklund

ambassadör Jan Björklund. Jag ska träffa Jan Björklund idag. I Rom. Det känns stort på något sätt. Inte bara för att det är Jan alltså. Jag ska ju få åka till storstan. Jag kollar på gympaskorna och kängorna där jag står nyduschad och

Read More

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm