Tortino di cioccolato con cuore fondenteChokladfondant
Ingredienser:
- 200 g mörk choklad
- 200 g smör
- 160 g (ca 1,7 dl) strösocker
- 4 ägg (rumstempereade)
- 40 g mjöl (ca 2/3 dl) gärna tipo 00 eller vetemjöl special
- Florsocker till garnering
Gör så här:
Smält den hackade mörka chokladen, sockret och smöret i en bain-marie (vattenbad). Smöra och mjöla 8 enportions aluminiumformar. Tänk dem jämnt och noggrant så att de inte går sönder när du senare tar ut dem från formarna.
Låt chokladblandningen svalna. Tillsätt sedan äggen, ett i taget under omrörning med balongvisp. Sikta i mjölet och blanda väl.
Häll smeten i formarna. Täck dem sedan med plastfolie och låt dem vila i frysen i 4 timmar innan de gräddas. Tillaga i en förvärmd ugn på 220° i ca 17-19 minuter.
Ta ut ur ugnen och vänd upp formarna på serveringsfat. Garnera med florsocker och servera direkt!
Tortino di cioccolato con cuore fondenteChokladfondant
Ingredienser:
- 200 g mörk choklad
- 200 g smör
- 160 g (ca 1,7 dl) strösocker
- 4 ägg (rumstempereade)
- 40 g mjöl (ca 2/3 dl) gärna tipo 00 eller vetemjöl special
- Florsocker till garnering
Gör så här:
Smält den hackade mörka chokladen, sockret och smöret i en bain-marie (vattenbad). Smöra och mjöla 8 enportions aluminiumformar. Tänk dem jämnt och noggrant så att de inte går sönder när du senare tar ut dem från formarna.
Låt chokladblandningen svalna. Tillsätt sedan äggen, ett i taget under omrörning med balongvisp. Sikta i mjölet och blanda väl.
Häll smeten i formarna. Täck dem sedan med plastfolie och låt dem vila i frysen i 4 timmar innan de gräddas. Tillaga i en förvärmd ugn på 220° i ca 17-19 minuter.
Ta ut ur ugnen och vänd upp formarna på serveringsfat. Garnera med florsocker och servera direkt!
Fler italienska desserter !
Baci di Dama
Baci di dama är små eleganta bakverk som är typiska för Piemonte. Formen med två små kupoler av mördeg som sammanfogas med mörk choklad ...
Limoncellosorbet
En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.
Peter Nordins Tiramisù
Desserter,Vi Gillar,Peter Nordin
Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en termometer. Lägg sockret och vattnet i en kastrull och låt koka på medelvärme. När syrupen närmar sig 110 ° börjar du vispa äggvitorna med elvisp. Vispa till maräng med mjuka luftiga toppar.
Coppa di mascarpone alle Pesche
Enkel italiensk dessert på mascarponekräm, amarettikakor och persikor smaksatta med citron och amaretto.