Cannoli al limoncello
Klassiska sicilianska bakverk med smak av syrlig citron och limoncello.
Ingredienser: (ca 20 st)
Deg: (alternativt färdiga cannoli-skal)
- 2 äggulor
- 1 äggvita till “lim” av degen
- 80 g smör
- 1 dl marsalavin
- 1 msk vitvinsvinäger
- 7 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 1/2 tsk salt
Fritering:
- 1 l rapsolja
Fyllning:
- 500 g ricottaost (avrunnen)
- 2 msk limoncellolikör (kan bytas ut mot citronsaft)
- 0,5 dl grädde
- 1 dl florsocker
- zest från 1 lime
- zest från 1 citron
Verktyg:
- Små metallrör, ca 13 cm långa
Dekorering:
- Florsocker
- Zest från citron
Gör Cannoli al limoncello så här:
Deg:
Blanda de torra ingredienserna. Blanda sedan ned smöret så det fördelas jämnt. Tillsätt vinäger, vin, äggulor och knåda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt stå i kylen i 1 timme. Kavla ut degen tunt på en mjölad bänk, ca 2-3 mm. Ta ut rundlar av degen, ca 10 cm i diameter.
Pensla sidorna på rundlarna med äggvita och rulla upp dem på metallrören. Rulla upp degen så att den går omlott med de penslade sidorna över varandra så att de fäster.
Koka sedan upp rapsoljan till 180 grader, fritera rören i 1-2 minuter. Använd en hålslev när du försiktigt lägger i och tar upp rören. Lägg de sedan på hushållspapper och låt svalna. Tryck sedan försiktigt ut metallröret från cannolin.
Fyllning:
Vispa ricottan slät. Addera florsocker, limoncello och zest från lime och citron. Vispa grädden. Fyll en spritspåse med fyllningen och spritsa cannoli från båda ändarna tills den fylls helt. Dekorera cannolin med zest från citron och lime, pudra med florsocker. Nu är dina cannoli al limoncello färdiga och redo att servera – Buon Appetito!
Missa inte:
Tiramisú Al Limoncello
Ricciarelli – Sega mandelkakor från Siena
Cannoli al limoncello
Klassiska sicilianska bakverk med smak av syrlig citron och limoncello.
Ingredienser: (ca 20 st)
Deg: (alternativt färdiga cannoli-skal)
- 2 äggulor
- 1 äggvita till “lim” av degen
- 80 g smör
- 1 dl marsalavin
- 1 msk vitvinsvinäger
- 7 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 1/2 tsk salt
Fritering:
- 1 l rapsolja
Fyllning:
- 500 g ricottaost (avrunnen)
- 2 msk limoncellolikör (kan bytas ut mot citronsaft)
- 0,5 dl grädde
- 1 dl florsocker
- zest från 1 lime
- zest från 1 citron
Verktyg:
- Små metallrör, ca 13 cm långa
Dekorering:
- Florsocker
- Zest från citron
Gör Cannoli al limoncello så här:
Deg:
Blanda de torra ingredienserna. Blanda sedan ned smöret så det fördelas jämnt. Tillsätt vinäger, vin, äggulor och knåda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt stå i kylen i 1 timme. Kavla ut degen tunt på en mjölad bänk, ca 2-3 mm. Ta ut rundlar av degen, ca 10 cm i diameter.
Pensla sidorna på rundlarna med äggvita och rulla upp dem på metallrören. Rulla upp degen så att den går omlott med de penslade sidorna över varandra så att de fäster.
Koka sedan upp rapsoljan till 180 grader, fritera rören i 1-2 minuter. Använd en hålslev när du försiktigt lägger i och tar upp rören. Lägg de sedan på hushållspapper och låt svalna. Tryck sedan försiktigt ut metallröret från cannolin.
Fyllning:
Vispa ricottan slät. Addera florsocker, limoncello och zest från lime och citron. Vispa grädden. Fyll en spritspåse med fyllningen och spritsa cannoli från båda ändarna tills den fylls helt. Dekorera cannolin med zest från citron och lime, pudra med florsocker. Nu är dina Cannoli al limoncello färdiga och redo att servera – Buon Appetito!
Missa inte:
Tiramisú Al Limoncello
Ricciarelli – Sega mandelkakor från Siena
Fyra fantastiska recept !
Spaghetti aglio olio e peperoncino
Spaghetti aglio olio. Skala och halvera vitlöksklyftorna, och skär dem i ganska tunna skivor. Skär chilin i tunna skivor. Om du vill ha mindre hetta så tar du först bort kärnorna. Värm upp olivoljan i en stor kastrull eller panna
Risotto alla Milanese
En smakrik risotto med saffran från Milano. Serveras traditionellt med Ossobuco alla Milanese och Gremolata
Spaghetti al Rancetto
En traditionell pastarätt från Umbrien som är både lättlagad och smakrik. De umbriska pastasorterna umbricelli eller stringhetti påminner...
Spaghetti alla Carbonara
Vi Gillar,Fläsk,Pasta,Louise Laurenius
Ett klassiskt italienskt recept på Spaghetti alla Carbonara. Pastan är enkel att tillaga, krämig och självklart äkta italiensk!