Tiramisú Al Limoncello

Tiramisu med Limoncello är en ”somrigare” variant än originalet, som passar bra på våren och sommaren tack vare den fräscha smaken av citron. Efterrätten är inte barntillåten såklart, men den kommer att uppskattas av alla vuxna som älskar sötsaker. Byt ut Limoncello mot citronjuice för en alkoholfri variant.

Ingredienser: (ca 8 glas)

  • 250 gr Mascarpone
  • 3 stora ägg
  • 6 msk strösocker
  • 150 gr savoiardi-kex
  • 1 ½ dl Limoncello
  • 1 dl citronsaft
  • Rivet citronskal
  • Bär att garnera med

 

Gör så här:
Dela äggulorna från vitorna i två separata skålar. Lägg 3 msk socker med äggvitorna och 3 msk med äggulorna. Vispa äggvitorna hårt med en elvisp eller mixer.

Lägg mascarponen i en skål med äggulorna och 2-3 msk Limoncello. Vispa sedan tills du får en jämn och fyllig kräm. Vänd ner äggvitan i krämen.

Blanda resterande Limoncello med citronjuice och 1 msk vatten i en skål. Doppa sedan kexen snabbt i blandningen och arrangera dem snyggt i glas eller i en form. Lägg på ett lager av mascarponekrämen. Gör ytterligare ett lager med blötlagda kex och kräm och fortsätt tills glasen/formen är fylld. Avsluta med kräm som gärna kan spritsas för ett snyggare översta lager.

Låt vila i kylen i 5-6 timmar innan servering. Riv över lite citronskal och dekorera med färska bär. Buon Appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Tiramisú Al Limoncello

Tiramisu med Limoncello är en ”somrigare” variant än originalet, som passar bra på våren och sommaren tack vare den fräscha smaken av citron. Efterrätten är inte barntillåten såklart, men den kommer att uppskattas av alla vuxna som älskar sötsaker. Byt ut Limoncello mot citronjuice för en alkoholfri variant.

Ingredienser: (ca 8 glas)

  • 250 gr Mascarpone
  • 3 stora ägg
  • 6 msk strösocker
  • 150 gr savoiardi-kex
  • 1 ½ dl Limoncello
  • 1 dl citronsaft
  • Rivet citronskal
  • Bär att garnera med

Gör så här:
Dela äggulorna från vitorna i två separata skålar. Lägg 3 msk socker med äggvitorna och 3 msk med äggulorna. Vispa äggvitorna hårt med en elvisp eller mixer.

Lägg mascarponen i en skål med äggulorna och 2-3 msk Limoncello. Vispa sedan tills du får en jämn och fyllig kräm. Vänd ner äggvitan i krämen.

Blanda resterande Limoncello med citronjuice och 1 msk vatten i en skål. Doppa sedan kexen snabbt i blandningen och arrangera dem snyggt i glas eller i en form. Lägg på ett lager av mascarponekrämen. Gör ytterligare ett lager med blötlagda kex och kräm och fortsätt tills glasen/formen är fylld. Avsluta med kräm som gärna kan spritsas för ett snyggare översta lager.

Låt vila i kylen i 5-6 timmar innan servering. Riv över lite citronskal och dekorera med färska bär. Buon Appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fler italienska desserter !

Torta-Pinocchio

Torta Pinocchio

Pinocchiotårta gjord på sockerkaksbotten med maräng, toppad med limoncello-grädde och färska bär.

Läs mer

Coppa-di-mascarpone-alle-Pesche

Coppa di mascarpone alle Pesche

Enkel italiensk dessert på mascarponekräm, amarettikakor och persikor smaksatta med citron och amaretto.

Läs mer

Torrone

Torrone

Italienarnas svar på knäck, fast mycket godare och elegantare och älskad över hela landet.

Läs mer

Tiramisú med pepparkakor och rom

Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I detta recept adderar vi pepparkakor och rom för att få smaken av jul!

Läs mer