Citronsås med Limoncello

Citronsås

Recept av: Peter Nordin

Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog till alla fina omdömen.

Servera med Piccata

 

Ingredienser:

  • 4 msk smör
  • 2 stora schalottenlökar, hackade
  • 4 stavar citrongräs fint hackade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 3 msk limoncello (citronlikör)
  • 1 msk mjöl
  • 2 dl kycklingbuljong
  • ½ dl citronjuice
  • 3 msk kapris

 

Så här gör du:
Lägg smöret i en kastrull på medelvärme och sautera schalottenlöken 5 – 8 min tills den blir transparent och glansig, utan färg. Tillsätt citrongräset och sautera ytterligare 3 – 5 min på medelvärme. Rör i kastrullen hela tiden. Lägg i vitlöken och sautera 1 minut till. Slå på limoncellon och låt vätskan reducera bort. Strö över mjölet och rör med en trägaffel 1 – 3 minuter, nu på svag värme.

Tillsätt kycklingbuljongen och citronjuicen. Låt sjuda 10 minuter. Sila såsen i ny kastrull och lägg i köttbullarna för att bräsera några minuter i såsen. Servera omedelbart med hackad persilja och kapris.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Citronsås

Recept av: Peter Nordin

Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog till alla fina omdömen.

Servera med Piccata

 

Ingredienser:

  • 4 msk smör
  • 2 stora schalottenlökar, hackade
  • 4 stavar citrongräs fint hackade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 3 msk limoncello (citronlikör)
  • 1 msk mjöl
  • 2 dl kycklingbuljong
  • ½ dl citronjuice
  • 3 msk kapris

Så här gör du:
Lägg smöret i en kastrull på medelvärme och sautera schalottenlöken 5 – 8 min tills den blir transparent och glansig, utan färg. Tillsätt citrongräset och sautera ytterligare 3 – 5 min på medelvärme. Rör i kastrullen hela tiden. Lägg i vitlöken och sautera 1 minut till. Slå på limoncellon och låt vätskan reducera bort. Strö över mjölet och rör med en trägaffel 1 – 3 minuter, nu på svag värme.

Tillsätt kycklingbuljongen och citronjuicen. Låt sjuda 10 minuter. Sila såsen i ny kastrull och lägg i köttbullarna för att bräsera några minuter i såsen. Servera omedelbart med hackad persilja och kapris.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fler recept med limoncello !

Limoncellosorbet

Limoncellosorbet

En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.

Läs mer

Limoncello Collins

Limoncello Collins

En klassisk Tom Collins med twist av limoncello.

Läs mer

Limoncello-Float

Limoncello Float

en italiensk dessert-drink på tre ingredienser: limoncello, prosecco och vanilj gelato. Enkel att förbereda och supergod!

Läs mer

Estate crudele (Cruel summer)

Estate crudele (Cruel summer)

Sött, syrligt salt och somrigt! En fräsch drink på tequila, limoncello, grapefrukt och lime.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm