Pasta med salsiccia och peperoncino
Text och recept: Tomas Bacoccoli
Ingredienser Pasta med salsiccia och peperoncino: (4-6 portioner)
- 500 gram Umbricelli eller valfri pasta
- 2-6 färska salsicciakorvar, beroende på hur mycket kött man vill ha
- Ca 400 gram passerad tomat
- 2-3 små peperoncino-frukter, beroende på önskad styrka
- 1 dl torrt vitt vin
- En ”påklädd” vitlöksklyfta
- Pastavatten
- Lite olivolja
Gör så här:
Låt peperoncinon puttra i olivolja med vitlöksklyftan under ett par minuter. Häll av oljan med peperoncinon och vitlöken och spara till senare. Smula ner salsicciafärsen i samma stekpanna. Addera lite vitt vin när det torkar.
Häll sedan i den passerade tomaten och den sparade olivoljan med peperoncinon och vitlöksklyftan. Låter såsen puttra under lock. Addera cirka en deciliter pastavatten när pastan nästan är färdig. Rör runt.
Blanda med pastan när den fortfarande är al dente. Njut av Pasta med salsiccia och peperoncino!
Pasta med salsiccia och peperoncino
Text och recept: Tomas Bacoccoli
Ingredienser Pasta med salsiccia och peperoncino: (4-6 portioner)
- 500 gram Umbricelli eller valfri pasta
- 2-6 färska salsicciakorvar, beroende på hur mycket kött man vill ha
- Ca 400 gram passerad tomat
- 2-3 små peperoncino-frukter, beroende på önskad styrka
- 1 dl torrt vitt vin
- En ”påklädd” vitlöksklyfta
- Pastavatten
- Lite olivolja
Gör så här:
Låt peperoncinon puttra i olivolja med vitlöksklyftan under ett par minuter. Häll av oljan med peperoncinon och vitlöken och spara till senare. Smula ner salsicciafärsen i samma stekpanna. Addera lite vitt vin när det torkar.
Häll sedan i den passerade tomaten och den sparade olivoljan med peperoncinon och vitlöksklyftan. Låter såsen puttra under lock. Addera cirka en deciliter pastavatten när pastan nästan är färdig. Rör runt.
Blanda med pastan när den fortfarande är al dente. Njut av Pasta med salsiccia och peperoncino!
Mer av Tomas Bacoccoli !
Lite peperoncino skadar aldrig
Jag började laga mat i femtonårsåldern och sedan dess har peperoncinon varit min bästa vän i köket. Och de svenska vänner som jag introdud..
Amelia – Italienska under ytan
Reportage,Oss svenskitalienare emellan,Just nu,Tomas Bacoccoli
Det är många som vill vara italienska, men som inte är det. Vet inte om du förstår vad jag menar, men som italienare noterar man sånt. Det är smickrande när folk överartikulerar sig och gör sig till, för att de så himla gärna vill vara italienska liksom.
Violetta – italienskt kaffe & teater!
Reportage,Tomas Bacoccoli,Oss svenskitalienare emellan
Skådespelerskan Violetta Barsotti och jag har liknande bakgrund. Så är det med de flesta av oss svenskitalienare. Det är som att vi kan ...
Don Tommaso – om barndomens Italien
Just nu,Tomas Bacoccoli,Reportage,Oss svenskitalienare emellan
Don Tommaso. Man behövde inte älska fotboll för att titta på Uno Kryss Due på TV3 på nittiotalet. Fotbollsprogrammet som i halvlek spenderade lika stora delar på Alessandro Del Pieros fina frisparkar som på italiensk mat och kultur.
Mer av Tomas Bacoccoli !
Violetta – italienskt kaffe & teater!
Skådespelerskan Violetta Barsotti och jag har liknande bakgrund. Så är det med de flesta av oss svenskitalienare. Det är som att vi kan ...
En bastu i Umbrien
Till alla er som har njutit av Tomas Bacoccolis texter här på Goda Italien har vi en glad nyhet. Idag släpps nämligen hans debutroman En bastu i Umbrien i bokhandeln.