Citronsås
Recept av: Peter Nordin
Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog till alla fina omdömen.
Servera med Piccata
Ingredienser:
- 4 msk smör
- 2 stora schalottenlökar, hackade
- 4 stavar citrongräs fint hackade
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 3 msk limoncello (citronlikör)
- 1 msk mjöl
- 2 dl kycklingbuljong
- ½ dl citronjuice
- 3 msk kapris
Så här gör du:
Lägg smöret i en kastrull på medelvärme och sautera schalottenlöken 5 – 8 min tills den blir transparent och glansig, utan färg. Tillsätt citrongräset och sautera ytterligare 3 – 5 min på medelvärme. Rör i kastrullen hela tiden. Lägg i vitlöken och sautera 1 minut till. Slå på limoncellon och låt vätskan reducera bort. Strö över mjölet och rör med en trägaffel 1 – 3 minuter, nu på svag värme.
Tillsätt kycklingbuljongen och citronjuicen. Låt sjuda 10 minuter. Sila såsen i ny kastrull och lägg i köttbullarna för att bräsera några minuter i såsen. Servera omedelbart med hackad persilja och kapris.
Citronsås
Recept av: Peter Nordin
Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog till alla fina omdömen.
Servera med Piccata
Ingredienser:
- 4 msk smör
- 2 stora schalottenlökar, hackade
- 4 stavar citrongräs fint hackade
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 3 msk limoncello (citronlikör)
- 1 msk mjöl
- 2 dl kycklingbuljong
- ½ dl citronjuice
- 3 msk kapris
Så här gör du:
Lägg smöret i en kastrull på medelvärme och sautera schalottenlöken 5 – 8 min tills den blir transparent och glansig, utan färg. Tillsätt citrongräset och sautera ytterligare 3 – 5 min på medelvärme. Rör i kastrullen hela tiden. Lägg i vitlöken och sautera 1 minut till. Slå på limoncellon och låt vätskan reducera bort. Strö över mjölet och rör med en trägaffel 1 – 3 minuter, nu på svag värme.
Tillsätt kycklingbuljongen och citronjuicen. Låt sjuda 10 minuter. Sila såsen i ny kastrull och lägg i köttbullarna för att bräsera några minuter i såsen. Servera omedelbart med hackad persilja och kapris.
Fyra fantastiska recept !
La colomba pasquale
Denna Italienska påskkakan är ett måste som avslutning på en italiensk påskmåltid. Här i ett lättlagat recept som du kan göra hemma ...
Barbabietole arrosto con burrata
En ljuvlig vegetarisk rätt där den naturliga sötman i betorna och den härliga krämigheten i burratan möts i en perfekt harmoni.
Brasato al Barolo
Ett långkok på nötkött bräserat i rödvin som serveras med polenta och krispiska grönsaker ...
Stracciatella alla Romana
Buljongsoppa med ägg och parmesan. En enkel, näringsrik och välsmakande soppa, som oftast serveras som förrätt...