Cannoli al limoncello 

Klassiska sicilianska bakverk med smak av syrlig citron och limoncello.

 

Ingredienser: (ca 20 st)

Deg: (alternativt färdiga cannoli-skal)

  • 2 äggulor
  • 1 äggvita till “lim” av degen
  • 80 g smör
  • 1 dl marsalavin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 tsk salt

 

Fritering:

  • 1 l rapsolja

 

Fyllning:

  • 500 g ricottaost (avrunnen)
  • 2 msk limoncellolikör (kan bytas ut mot citronsaft)
  • 0,5 dl grädde
  • 1 dl florsocker
  • zest från 1 lime
  • zest från 1 citron

 

Verktyg:

  • Små metallrör, ca 13 cm långa

 

Dekorering:

  • Florsocker
  • Zest från citron

 

Gör Cannoli al limoncello så här:

Deg:

Blanda de torra ingredienserna. Blanda sedan ned smöret så det fördelas jämnt. Tillsätt vinäger, vin, äggulor och knåda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt stå i kylen i 1 timme. Kavla ut degen tunt på en mjölad bänk, ca 2-3 mm. Ta ut rundlar av degen, ca 10 cm i diameter.

Pensla sidorna på rundlarna med äggvita och rulla upp dem på metallrören. Rulla upp degen så att den går omlott med de penslade sidorna över varandra så att de fäster.

Koka sedan upp rapsoljan till 180 grader, fritera rören i 1-2 minuter. Använd en hålslev när du försiktigt lägger i och tar upp rören. Lägg de sedan på hushållspapper och låt svalna. Tryck sedan försiktigt ut metallröret från cannolin.

 

Fyllning:

Vispa ricottan slät. Addera florsocker, limoncello och zest från lime och citron. Vispa grädden. Fyll en spritspåse med fyllningen och spritsa cannoli från båda ändarna tills den fylls helt. Dekorera cannolin med zest från citron och lime, pudra med florsocker. Nu är dina cannoli al limoncello färdiga och redo att servera – Buon Appetito!

 

Missa inte:
Tiramisú Al Limoncello
Ricciarelli – Sega mandelkakor från Siena

Cannoli al limoncello

Klassiska sicilianska bakverk med smak av syrlig citron och limoncello.

 

Ingredienser: (ca 20 st)

Deg: (alternativt färdiga cannoli-skal)

  • 2 äggulor
  • 1 äggvita till “lim” av degen
  • 80 g smör
  • 1 dl marsalavin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 tsk salt

Fritering:

  • 1 l rapsolja

Fyllning:

  • 500 g ricottaost (avrunnen)
  • 2 msk limoncellolikör (kan bytas ut mot citronsaft)
  • 0,5 dl grädde
  • 1 dl florsocker
  • zest från 1 lime
  • zest från 1 citron

Verktyg:

  • Små metallrör, ca 13 cm långa

Dekorering:

  • Florsocker
  • Zest från citron

Gör Cannoli al limoncello så här:

Deg:

Blanda de torra ingredienserna. Blanda sedan ned smöret så det fördelas jämnt. Tillsätt vinäger, vin, äggulor och knåda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt stå i kylen i 1 timme. Kavla ut degen tunt på en mjölad bänk, ca 2-3 mm. Ta ut rundlar av degen, ca 10 cm i diameter.

Pensla sidorna på rundlarna med äggvita och rulla upp dem på metallrören. Rulla upp degen så att den går omlott med de penslade sidorna över varandra så att de fäster.

Koka sedan upp rapsoljan till 180 grader, fritera rören i 1-2 minuter. Använd en hålslev när du försiktigt lägger i och tar upp rören. Lägg de sedan på hushållspapper och låt svalna. Tryck sedan försiktigt ut metallröret från cannolin.

Fyllning:

Vispa ricottan slät. Addera florsocker, limoncello och zest från lime och citron. Vispa grädden. Fyll en spritspåse med fyllningen och spritsa cannoli från båda ändarna tills den fylls helt. Dekorera cannolin med zest från citron och lime, pudra med florsocker. Nu är dina Cannoli al limoncello färdiga och redo att servera – Buon Appetito!

 

Missa inte:
Tiramisú Al Limoncello
Ricciarelli – Sega mandelkakor från Siena

Fler recept med limoncello !

Gelato Con Limoncello e Menta

Fördela glassen i sex skålar. Ringla över ca 2 msk Limoncello över varje portion glass. Strö över rivet citronskal och hackad mynta och ...

Läs mer

Estate crudele (Cruel summer)

Estate crudele (Cruel summer)

Sött, syrligt salt och somrigt! En fräsch drink på tequila, limoncello, grapefrukt och lime.

Läs mer

Citronsås

Citronsås med Limoncello

Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog...

Läs mer

L’iniezione di limone

Limoncello Lady

Denna bubbliga, friska och smakrika drink med smak av sommar kräver endast tre ingredienser!

Läs mer