Limoncellosorbet

En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.

Ingredienser:

  • 5 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 1 ¼ dl färsk citronsaft
  • 1 ¼ dl Villa Cardea Limoncello
  • Rivet skal från två citroner
  • 1 nypa salt
  • Ev strimlor av citronskal som garnering

Gör så här:

Koka upp vattnet och sockret i en kastrull, rör om ofta, tills du har en tjock, klar sockerlag. Stäng av värmen och låt svalna. Häll över sockerlagen till en skål och tillsätt citronsaft, rivet citronskal, limoncello och salt. Rör om väl och häll över i en plastbehållare, täck över och frys i minst 3 timmar. Kontrollera sorbeten med jämna mellanrum och rör runt i den med en gaffel. Innan servering, rör om med en gaffel och använd sedan en glasskopa för att få fina kulor.

Så här gör du ”citronkopparna”: Skär av ca 1,5 cm på stjälksidan av citronerna. Använd en skalkniv och tesked, skär försiktigt och gröp ur citronköttet. Gör detta över en skål så att du kan spara juicen. Skär av någon cm från botten av citronerna så att de kan stå upp, men var försiktig så att du inte skär så mycket att du gör ett hål på den här sidan, annars kommer sorbeten att läcka genom botten. Frys in kopparna tillsammans med sorbeten. När sorbeten är klar fyller du kopparna och ställer tillbaka dem i frysen fram till servering.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Limoncellosorbet

En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.

Ingredienser:

  • 5 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 1 ¼ dl färsk citronsaft
  • 1 ¼ dl Villa Cardea Limoncello
  • Rivet skal från två citroner
  • 1 nypa salt
  • Ev strimlor av citronskal som garnering

Gör så här:

Koka upp vattnet och sockret i en kastrull, rör om ofta, tills du har en tjock, klar sockerlag. Stäng av värmen och låt svalna. Häll över sockerlagen till en skål och tillsätt citronsaft, rivet citronskal, limoncello och salt. Rör om väl och häll över i en plastbehållare, täck över och frys i minst 3 timmar. Kontrollera sorbeten med jämna mellanrum och rör runt i den med en gaffel. Innan servering, rör om med en gaffel och använd sedan en glasskopa för att få fina kulor.

Så här gör du ”citronkopparna”: Skär av ca 1,5 cm på stjälksidan av citronerna. Använd en skalkniv och tesked, skär försiktigt och gröp ur citronköttet. Gör detta över en skål så att du kan spara juicen. Skär av någon cm från botten av citronerna så att de kan stå upp, men var försiktig så att du inte skär så mycket att du gör ett hål på den här sidan, annars kommer sorbeten att läcka genom botten. Frys in kopparna tillsammans med sorbeten. När sorbeten är klar fyller du kopparna och ställer tillbaka dem i frysen fram till servering.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

spaghetti-al-carbonara

Spaghetti alla Carbonara

Ett klassiskt italienskt recept på Spaghetti alla Carbonara. Pastan är enkel att tillaga, krämig och självklart äkta italiensk!

Läs mer

Ravioli från Liguria

Ravioli från Liguria

Häll ut mjölet på ett bakbord och gör en ”krater” i mitten där du knäcker äggen. För ihop mjölet och äggen försiktigt med fingrarna, och knåda sedan degen tills den är smidig.

Läs mer

Funghi porcini alla crema

Funghi porcini alla crema

Gräddstuvad karljohanssvamp är ett lyxigt tillbehör som är enkelt att förbereda, allt du behöver är ...

Läs mer

Risbollar – Arancini di riso e ricotta

Risbollar – Arancini di riso e ricotta

Risbollar. Arancini di riso e ricotta: Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Låt det svalna och torka.

Läs mer