Limoncello-sås till färska bär
I Italien är det inte ovanligt att avsluta middagen med en citronsorbet eller ett litet glas kall limoncello. Här gör vi istället en sås av den goda likören som passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i!
Ingredienser: (ca 6 personer)
- 3 ägg
- ½ dl vaniljsocker
- 1 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 4 msk Villa Cardea Limoncello
- Färska bär
Gör så här:
Vispa ägg, socker och vaniljsocker till en toddy-liknande blandning. Ställ åt sidan. Vispa grädden och blanda i limoncellon. När det är dags för servering vänder man ner den vispade grädden i bunken med toddy och såsen är klar. Lägg färska bär i glas och toppa med såsen.
Buon Appetito!
Limoncello-sås tillfärska bär
I Italien är det inte ovanligt att avsluta middagen med en citronsorbet eller ett litet glas kall limoncello. Här gör vi istället en sås av den goda likören som passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i!
Ingredienser: (ca 6 personer)
- 3 ägg
- ½ dl vaniljsocker
- 1 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 4 msk Villa Cardea Limoncello
- Färska bär
Gör så här:
Vispa ägg, socker och vaniljsocker till en toddy-liknande blandning. Ställ åt sidan. Vispa grädden och blanda i limoncellon. När det är dags för servering vänder man ner den vispade grädden i bunken med toddy och såsen är klar. Lägg färska bär i glas och toppa med såsen.
Buon Appetito!
Fler recept med limoncello !
L’iniezione di limone
En härligt frisk och syrlig drink som är otroligt enkel att blanda ihop.
Limoncello Negroni
Med vodka och limoncello i stället för gin och söt vermouth får drinken en lättare och fräschare twist som framkallar känslan av soldränkta dagar vid Medelhavets strand.
Estate crudele (Cruel summer)
Sött, syrligt salt och somrigt! En fräsch drink på tequila, limoncello, grapefrukt och lime.