Träffa mig den 18e mars

Tryffelsäsongen går mot sitt slut för den här gången. Efter mars tar tryffeln en paus, ända till den 1a juni, då sommartryffelsäsongen öppnar (eller sista söndagen i maj, för att vara exakt, alltså mors dag i Sverige). Och jag har blivit inbjuden att prata lite Umbrien av Munskänkarna, när de kör en av sina trevliga vinprovningar online. Just denna sändning görs av sektionen Munskänkarna Kungsholmen den 18e mars klockan 19.00, då jag alltså berättar lite kort om vår flytt till Umbrien, om pasta, choklad och olivolja. Men framförallt om tryffel. Det känns speciellt fint i dessa tider att kunna träffas så här online och hur som helst så är alla välkomna att delta. Fantastiskt att folk hela vägen från Skåne till Luleå ska vara med på torsdag och att många av dessa faktiskt beställt olivolja som kommer från våra träd och tryffel som gått genom mina händer. Vi ses den 18e mars. Länk till event

Fyra fantastiska recept !

brasato al barolo - Nötkött bräserat i rödvin.

Brasato al Barolo

Nötkött bräserat i rödvin (8 portioner) En kaka som görs på…

Läs recept

umbricelli

Umbricelli med Bianchetto

Umbricelli .. Fåglarna kvittrar och jackan hänger kvar…

Läs recept

Pappardelle con Porcini.

Pappardelle con Porcini

Pappardelle con Porcini. Skiva svampen och stek i olivolja…

Läs recept

Peposo-Dell'Impruneta

Peposo Dell’Impruneta

Den toscanska peposon sägs ha kommit till i ugnarna på det…

Läs recept