Tortellini con panna, prosciutto e piselliTortellini med grädde, skinka och ärtor
En snabblagad rätt som är perfekt för en familjemiddag eller när man får oväntat besök. Tortellini con panna prosciutto e piselli.
Ingredienser till Tortellini con panna prosciutto e piselli:
- 500 g tortellini
- ½ finhackad lök
- 2 dl vispgrädde
- 1 skiva kokt skinka, ca 1 cm tjock, skuren i mindre kuber (valfritt!)
- 150 g gröna ärtor
- Olivolja
- 100 g riven parmigiano reggiano (parmesanost)
- Salt och peppar
Gör så här:
Bryn löken i olivolja i en stekpanna. Tillsätt ärtorna och lite vatten och koka tills ärtorna börjar mjukna. Tillsätt skinkan och salta och peppra lätt.
Koka tortellinin enligt anvisningarna på förpackningen. Använder du färsk pasta går det fort medan den torkade versionen kräver lite längre tid. När de flyter upp till ytan så kan du lyfta ur dem med en hålslev. Spara någon deciliter av kokvattnet.
Lägg tortellinin i pannan och blanda väl med skinkan och ärtorna. Tillsätt grädden och värm på spisen några minuter. Ta pannan av värmen och blanda ner osten. Avsluta med några varv på pepparkvarnen.
Läs också:
Tortellini con panna, prosciutto e piselliTortellini med grädde, skinka och ärtor
En snabblagad rätt som är perfekt för en familjemiddag eller när man får oväntat besök. Tortellini con panna prosciutto e piselli.
Ingredienser till Tortellini con panna prosciutto e piselli:
- 500 g tortellini
- ½ finhackad lök
- 2 dl vispgrädde
- 1 skiva kokt skinka, ca 1 cm tjock, skuren i mindre kuber (valfritt!)
- 150 g gröna ärtor
- Olivolja
- 100 g riven parmigiano reggiano (parmesanost)
- Salt och peppar
Gör så här:
Bryn löken i olivolja i en stekpanna. Tillsätt ärtorna och lite vatten och koka tills ärtorna börjar mjukna. Tillsätt skinkan och salta och peppra lätt.
Koka tortellinin enligt anvisningarna på förpackningen. Använder du färsk pasta går det fort medan den torkade versionen kräver lite längre tid. När de flyter upp till ytan så kan du lyfta ur dem med en hålslev. Spara någon deciliter av kokvattnet.
Lägg tortellinin i pannan och blanda väl med skinkan och ärtorna. Tillsätt grädden och värm på spisen några minuter. Ta pannan av värmen och blanda ner osten. Avsluta med några varv på pepparkvarnen.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Pesto alla Genovese
Pesto-sås. Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och salt i en stor mortel och mortla till en pasta. Rör gradvis ner osten i pastan. Häll sedan i olivoljan i en tunn stråle och rör om tills peston har en krämig konsistens. Tillsätt lite vatten om det behövs.
Cotoletta di pollo alla Milanese
Kycklingschnitzel som i Milano - En Cotoletta alla Milanese är en klassisk varmrätt i det italienska köket som normalt görs på kalvkött...
Potatissallad på italienskt vis
Peter Nordin,Tillbehör,Vegetariskt
En underbar, enkel och lätt potatissallad, som du kan kombinera på olika sätt. Allt du behöver är: 3 stora potatisar, 2 äggulor...
Torta stracciatella
En saftig sockerkaka med bitar av choklad som bara smälter i munnen!