Tävla om en vin- & tryffelmiddag!Exklusivt för Goda Italiens läsare!

Stort grattis säger vi till vinnarna! Tävlingen är nu avslutad och vinnarna är kontaktade via e-mail den 10 november. Carl-Johan Kvant + 1Merethe Kaarbö + 1Petter Ahrbom + 1 Frida Berglund + 1 Det vackra landskapet Piemonte är känt för sin vita tryffel och sina röda viner, och kombinationen av de två är ljuvlig! 8 av Goda Italiens läsare fick chansen att få uppleva dessa delikatesser när den karismatiska vinodlaren Romina Tacchino kommer till Stockholm, med nyplockad tryffel och en kvartett av sina röda viner i bagaget.Familjen Tacchino odlar ca 25 hektar vingårdar i och runt byn Castelletto d’Orba i Monferrato i sydöstra Piemonte med särskilt fokus på druvorna Dolcetto, Barbera och Albarossa. I november lanseras inte mindre än fyra av deras viner på Systembolaget, bland annat Di Fatto Monferrato Rosso 2017 – den nionde årgången i rad i det tillfälliga sortimentet på Systembolaget. Vinerna från Tacchino importeras av Amazing Wines Hedberg & Wising AB.Felix Vivinski är diplomerad sommelier och beskriver sig själv som foodie, passionerad hemmakock och aspirerande livsnjutare. På dagarna jobbar han som butikschef på KitchenLab och på kvällstid kan du ibland träffa honom på Vinkällaren Grappe.  Läs också:Tävla om en resa för två till Milano! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Luna di Mezzanotte

Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba Superiore 2019

I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av det bästa i Italien; tryffel, hasselnötter och inte minst vin, och då gärna av...

Beställ här!

Fyra fantastiska recept !

Osso-Buco-di-Pollo

Ossobuco di Pollo

Börja med kycklingen. Salta och peppra alla låren på båda…

Läs recept

Cannoli från Sicilien

Cannoli från Sicilien

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls…

Läs recept

Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli

Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken…

Läs recept

Agnello al forno con patate

Här är ett enkelt och rustikt recept där lamm och potatis…

Läs recept