Šmòrn

Šmòrn - Äppelpannkaka från Trentino-Regionen Alto Adige Cortinas egen äppelpannkaka som är en variant av den tyrolska desserten Kaiserschmarrn och påminner om regionens historia som en del av det österrikiska kejsardömet.Denna italienska dessert passar utmärkt efter en dag i skidbacken, eller till vilken dag som helst (såklart!). En social dessert som är enkel att tillaga och går hem hos dem flesta! Med en skvätt Rom i denna dessert gör att hela rätten lyfter. smorn Ingredienser till Šmòrn - Äppelkaka:- 2 ägg- 2 ½ dl mjölk- 30 gr (ca 2 ½ msk) socker- 125 gr (ca 2 dl) vetemjöl- 2 äpplen, skuren i bitar/skivor/klyftor- 1 msk rom- Florsocker- Valfri sylt Gör så här:Blanda ägg, mjölk och mjöl till en smet. Tillsätt en skvätt Rom efter behag och vänd ner äppelbitarna. Glöm inte att smaka av! Stek allt i en stekpanna med lite smör eller olja. Vänd så att den blir stekt på båda sidorna. Dela pannkakan i större bitar innan den är helt klar och strö sedan över sockret.Lägg upp på ett fat, pudra med florsocker och servera tillslut med valfri sylt. Buon appetito! Smaklig måltid! Njut nu av din Šmòrn. Läs också:Recept på desserter!Trentino - årets vinregion. Ett reportage om Trentino. 

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. 1

Inget betyg än så länge

Viner

casalforte

Casalforte Prosecco

Italienarna älskar sitt bubbel, och inte minst Prosecco som…

Rekommenderat

ferrari

Ferrari

Ferrari Vin grundades 1902 av vinmakare Giulio Ferrari som…

Rekommenderat

bolla le poiane

Bolla le Poiane Amarone

Vinhuset Bolla grundades redan 1883 och är ett av de mest…

Rekommenderat

Fyra fantastiska recept !

din egen pizzasås

Din egen pizzasås

Vill du göra din egen tomatsås till pizzan? Det är mycket…

Läs recept

Crostini di Polenta con Funghi

Crostini di polenta con funghi

Grillad polenta med svamp. Börja med polentan. Koka upp…

Läs recept

Insalata golosa con noci e mele

Insalata golosa con noci e mele. Nötter och äpplen: en…

Läs recept

Risotto agli Asparigi

Risotto agli Asparigi

Risotto agli Asparigi. Börja med att ånga eller koka…

Läs recept