ŠmòrnŠmòrn - Äppelpannkaka från Trentino-Regionen Alto Adige
Cortinas egen äppelpannkaka som är en variant av den tyrolska desserten Kaiserschmarrn och påminner om regionens historia som en del av det österrikiska kejsardömet.Denna italienska dessert passar utmärkt efter en dag i skidbacken, eller till vilken dag som helst (såklart!). En social dessert som är enkel att tillaga och går hem hos dem flesta! Med en skvätt Rom i denna dessert gör att hela rätten lyfter.
Ingredienser till Šmòrn - Äppelkaka:
2 ägg 2 ½ dl mjölk 30 gr (ca 2 ½ msk) socker 125 gr (ca 2 dl) vetemjöl 2 äpplen, skuren i bitar/skivor/klyftor 1 msk rom Florsocker Valfri sylt Gör så här:Blanda ägg, mjölk och mjöl till en smet. Tillsätt en skvätt Rom efter behag och vänd ner äppelbitarna. Glöm inte att smaka av! Stek allt i en stekpanna med lite smör eller olja. Vänd så att den blir stekt på båda sidorna. Dela pannkakan i större bitar innan den är helt klar och strö sedan över sockret.Lägg upp på ett fat, pudra med florsocker och servera tillslut med valfri sylt. Buon appetito! Smaklig måltid! Njut nu av din Šmòrn. Läs också:Recept på desserter!Trentino - årets vinregion. Ett reportage om Trentino. Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 4.9 / 5. Antal recensioner 7
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.9 / 5. Antal recensioner 7
Inget betyg än så länge
ŠmòrnŠmòrn - Äppelpannkaka från Trentino-Regionen Alto Adige
Cortinas egen äppelpannkaka som är en variant av den tyrolska desserten Kaiserschmarrn och påminner om regionens historia som en del av det österrikiska kejsardömet.Denna italienska dessert passar utmärkt efter en dag i skidbacken, eller till vilken dag som helst (såklart!). En social dessert som är enkel att tillaga och går hem hos dem flesta! Med en skvätt Rom i denna dessert gör att hela rätten lyfter.
Ingredienser till Šmòrn - Äppelkaka:
2 ägg 2 ½ dl mjölk 30 gr (ca 2 ½ msk) socker 125 gr (ca 2 dl) vetemjöl 2 äpplen, skuren i bitar/skivor/klyftor 1 msk rom Florsocker Valfri sylt
Gör så här:Blanda ägg, mjölk och mjöl till en smet. Tillsätt en skvätt Rom efter behag och vänd ner äppelbitarna. Glöm inte att smaka av! Stek allt i en stekpanna med lite smör eller olja. Vänd så att den blir stekt på båda sidorna. Dela pannkakan i större bitar innan den är helt klar och strö sedan över sockret.Lägg upp på ett fat, pudra med florsocker och servera tillslut med valfri sylt. Buon appetito! Smaklig måltid! Njut nu av din Šmòrn. Läs också:Recept på desserter!Trentino - årets vinregion. Ett reportage om Trentino. Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 4.9 / 5. Antal recensioner 7
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.9 / 5. Antal recensioner 7
Inget betyg än så länge
Fler italienska desserter !
Torta di nocciola – Hasselnötskaka
Hasselnötskaka. Häll nötterna och 1 ½ dl av sockret i en…
Crema di mascarpone con fragole
Är du sugen på att laga något riktigt gott med sensommarens…
Crostata con ricotta e limoncello
En mycket god paj eller tårta med en frisk fyllning av den…