ŠmòrnŠmòrn - Äppelpannkaka från Trentino-Regionen Alto Adige

 Cortinas egen äppelpannkaka som är en variant av den tyrolska desserten Kaiserschmarrn och påminner om regionens historia som en del av det österrikiska kejsardömet.Denna italienska dessert passar utmärkt efter en dag i skidbacken, eller till vilken dag som helst (såklart!). En social dessert som är enkel att tillaga och går hem hos dem flesta! Med en skvätt Rom i denna dessert gör att hela rätten lyfter. smorn Ingredienser till Šmòrn - Äppelkaka:
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl mjölk
  • 30 gr (ca 2 ½ msk) socker
  • 125 gr (ca 2 dl) vetemjöl
  • 2 äpplen, skuren i bitar/skivor/klyftor
  • 1 msk rom
  • Florsocker
  • Valfri sylt
 Gör så här:Blanda ägg, mjölk och mjöl till en smet. Tillsätt en skvätt Rom efter behag och vänd ner äppelbitarna. Glöm inte att smaka av! Stek allt i en stekpanna med lite smör eller olja. Vänd så att den blir stekt på båda sidorna. Dela pannkakan i större bitar innan den är helt klar och strö sedan över sockret.Lägg upp på ett fat, pudra med florsocker och servera tillslut med valfri sylt. Buon appetito! Smaklig måltid! Njut nu av din Šmòrn. Läs också:Recept på desserter!Trentino - årets vinregion. Ett reportage om Trentino. Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.9 / 5. Antal recensioner 7

Inget betyg än så länge

ŠmòrnŠmòrn - Äppelpannkaka från Trentino-Regionen Alto Adige

Cortinas egen äppelpannkaka som är en variant av den tyrolska desserten Kaiserschmarrn och påminner om regionens historia som en del av det österrikiska kejsardömet.Denna italienska dessert passar utmärkt efter en dag i skidbacken, eller till vilken dag som helst (såklart!). En social dessert som är enkel att tillaga och går hem hos dem flesta! Med en skvätt Rom i denna dessert gör att hela rätten lyfter. smorn Ingredienser till Šmòrn - Äppelkaka:
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl mjölk
  • 30 gr (ca 2 ½ msk) socker
  • 125 gr (ca 2 dl) vetemjöl
  • 2 äpplen, skuren i bitar/skivor/klyftor
  • 1 msk rom
  • Florsocker
  • Valfri sylt

Gör så här:Blanda ägg, mjölk och mjöl till en smet. Tillsätt en skvätt Rom efter behag och vänd ner äppelbitarna. Glöm inte att smaka av! Stek allt i en stekpanna med lite smör eller olja. Vänd så att den blir stekt på båda sidorna. Dela pannkakan i större bitar innan den är helt klar och strö sedan över sockret.Lägg upp på ett fat, pudra med florsocker och servera tillslut med valfri sylt. Buon appetito! Smaklig måltid! Njut nu av din Šmòrn. Läs också:Recept på desserter!Trentino - årets vinregion. Ett reportage om Trentino. Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.9 / 5. Antal recensioner 7

Inget betyg än så länge

Fler italienska desserter !

Semifreddo

Namnet betyder “halvfryst” och det är en klassisk italiensk…

Läs recept

Torta-di-nocciola

Torta di nocciola – Hasselnötskaka

Hasselnötskaka. Häll nötterna och 1 ½ dl av sockret i en…

Läs recept

Crema di mascarpone con fragole

Är du sugen på att laga något riktigt gott med sensommarens…

Läs recept

Crostata con ricotta e limoncello

En mycket god paj eller tårta med en frisk fyllning av den…

Läs recept