jonas henningsson American Trails

Jonas Henningsson

Jonas Henningsson är journalist, redaktör och författare - alltid är på jakt efter nästa kulinariska kick. Vin- och matreportagen har därför blivit många genom åren. Arbetar för en mängd uppdragsgivare i Skandinavien men också för internationella magasin som Food and Travel.
Läs Jonas Henningssons artiklar.

Louise Laurenius

Louise Laurenius

Louise har älskat Italien sedan första besöket i Monterosso som 7-åring. Sedan dess har det blivit flera turer till favoritlandet, och utöver alla resor har hon arbetat som guide i de italienska alperna, följt av en utbytestermin vid universitetet i Florens. Sedan 2012 kallar hon Milano sitt hem. Mat och resor är Louises två främsta intressen, och det är också det hon skriver mest om som content producer i sitt bolag, Primavera Content.
Läs Louse Laurenius artiklar.

Michele

Michele Shah

Michele är en internationellt erkänd vin- och reseskribent som haft sin bas i Italien i över 30 år. Idag bor hon med man och hund i byn Terranuova Bracciolini utanför Arezzo mitt i Toscana. Vid sidan om att skriva om italienska viner för vinmagasin som engelska Decanter, amerikanska Wine Spectator och tyska Meininger’s så hjälper hon också vinodlarnas regionala organisationer, från Sicilien i söder till Trentino i norr, att etablera kontakter på exportmarknaderna. Få har lika bra koll på spektrat av italienska viner som Michele! På somrarna lämnar hon sitt kära Toscana några veckor för att fira semestern i Bökevik i Blekinge skärgård.
Läs Michele Shahs artiklar.

peter loewe

Peter Loewe

Peter Loewe är romare sedan några decennier. En stad han älskar sedan sin barndom. Utöver att jobba för Dagens Nyheter skriver han gärna om mat och vin. Två matböcker har kommit ut, senast guideboken ”Rom för foodisar” (2018). 2007 kom kokboken ”Det goda Italien”; en titel som nu lever vidare i detta nya spännande projekt.
Läs Peter Loewes artiklar.

Lena

Lena Martoglio Bomler

Lena Martoglio Bomler är född och uppvuxen i Södertälje men bor sedan många år tillbaka större delen av året med sin man i en liten alpby utanför Turin, i nordvästra Italien. Härifrån jobbar hon som frilansjournalist och skriver främst om spännande resmål, mat och vin, kultur, vandringar, naturupplevelser och mycket annat som finns i denna del av Italien.
Läs Lenas Martoglio Bomlers artiklar.

peter nordin

Peter Nordin

Peter Nordin var fram till för några år sedan känd som ”Stockholms krogkung”, inte minst efter många framgångsrika år, tillsammans med sin fru Carina, som krögare på legendariska restaurangen Prinsen.

Längtan efter närodlade råvaror och god mat utan krusiduller fick dem att byta ett hektiskt liv i Stockholm och en restaurangkoncern med över 200 anställda mot en liten gård på italienska landsbygden, på en egen kulle i Marche med fantastisk utsikt över ett böljande landskap. Här driver de idag Relais San Ruffino, ett boutiquehotell med fokus på själfull gastronomi.
Läs Peter Nordins artiklar. 

Thomas

Tomas Bacoccoli

Tomas Bacoccoli har jobbat inom media och reklam i Sverige, övriga Europa och Nordamerika. Men för några år sedan återuppfann han sig själv på en bondgård i Umbrien, med sin fru Elin och deras tre barn. Idag är Tomas författare och olivbonde på en grön kulle i Corciano, utanför Perugia. Hans första roman kommer ut i Sverige till sommaren 2021.
Läs Tomas Bacoccolis artiklar.