Poggio le Volpi Roma Rosso: Vin har såklart odlats på kullarna utanför Rom i tusentals år, men vinregionen Roma DOC har bara några år på nacken. Poggio le Volpi odlar sina druvor i Monte Porzio Catone, ett kuperat område ca 2 mil sydöst om huvudstaden. Vinet är gjort av de lokala druvorna Montepulciano och Cesanese som kryddats med Syrah. Den mineralrika vulkanjorden ger ett ganska fylligt vin med mörk bärfrukt, balsamvinäger och toner av kaffe och choklad från en tids lagring på ekfat. Prova till en risotto med salsiccia. Artikelnummer: 75193Pris: 119 kronorAlkohol: 14%

Vendemmia i Piemonte

Vendemmia i Piemonte

Vendemmia Piemonte. Handskar, en bra sekatör, flinka…

Läs Mer

Corazza-thumb

Från byn Pordenone till Trattoria Corazza på Rörstrandsgatan

Många i Sverige drömmer om att flytta till Italien en dag,…

Läs Mer

Fyra fantastiska recept !

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana. Detta är en av mina favoriträtter.…

Läs recept

råbiff från piemonte

Råbiff från Piemonte

Råbiff. Den här rätten som också kan kallas carne cruda…

Läs recept

galen gnocchi

Galen i gnocchi

I Rom är man galen i gnocchi och äter det som ett…

Läs recept

Pasta med salsiccia och peperoncino

Pasta med salsiccia och peperoncino

En italiensk favorit, pasta med salsiccia och peperoncino.…

Läs recept