Pasta al forno alla tranese
Krämig och smakrik ugnsbakad pasta i tomatsås och täckt av…
Lasagne con zucca e stracciatella
En vegetarisk variant av lasagne som kombinerar höstsmaken…
Stracciatella alla Romana
Buljongsoppa med ägg och parmesan. En enkel, näringsrik och…
Arancini Verdi
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti,Peter Nordin
Risottobollar, en grön antipasti såsom vi ibland serverar…
Enkel pasta med sommartryffel
Ett utsökt recept av vår skribent Tomas Bacoccoli på en…
Citron- och basilikasill
En härlig sill till midsommar med italiensk inspiration!…
Torta di biscotti e cioccolato
En underbar och krämig italiensk tårta av choklad och…
Spiedini di pollo alla Carbonara alla griglia
Fågel,Förrätter / Antipasti,Peter Nordin
Italienska kycklingspett med smak av Carbonara, recept av…
Nothing found.
Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli
Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken…
Spaghetti Arrabbiata al forno – Peter Nordin
Vegetariskt,Pasta,Peter Nordin
Här ett annorlunda sätt att öka smak och konsistens till…
Fusilli med broccoli och salsiccia
En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i…
Spaghetti allo scoglio
Skaldjurspastan Spaghetti allo scoglio är en av det det…
Pappardelle al ragú con cinghiale
En köttfärssås på vildsvin är en klassiker i Toscana. Ett…
Nothing found.
Nothing found.
Varm bruschetta med burrata och tomat
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti
Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som…
Insalata di Finocchi e Arance
En enkel och supergod Italiensk apelsinsallad med fänkål,…
Smörstekt Gnocchi med parmesan
En italiensk klassiker: Smörstekt Gnocchi med parmesan. En…
Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana - Denna auberginegratäng med…
Penne con crema di zucca e gorgonzola
En härligt krämig och värmande pasta som passar under…
Burrata med grillad persika
Förrätter / Antipasti,Grill,Vegetariskt
Burrata med grillad persika, en perfekt antipasti till…
Lasagne con burrata e asparagi
Lasagne con burrata e asparagi är en skön och grön variant…
Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin
Fisk/skaldjur,Pasta,Peter Nordin
Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den…
Pasta con ragú di pollo – kycklingragu
Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med…
Agnello Cacio e ova
”Agnello Cacio e ova” är en maträtt från Abruzzerna, där…
Salsiccia i ugn
Här är ett enkelt och underbart sätt att rosta salsiccia i…
Insalata di Cavolo Cappuccio e Speck
Den här snabblagade rätten med några få enkla ingredienser…
Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli
Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken…
Cotoletta di pollo alla Milanese
Kycklingschnitzel som i Milano - En Cotoletta alla Milanese…
En glädjefylld tradition
Drinkar,Vi Gillar,Peter Nordin
Aperitivo är en viktig, glädjefylld och stämningshöjande…
Aperitivo – ett kulturellt fenomen
Vi Gillar,Louise Laurenius,Reportage,Drinkar
Ordet aperitivo har sitt ursprung i latinets aperire – att…
Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo
Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo. Blanda alla…
Villa Cardea Coffee Drink
Drinkar,Vi Gillar,Louise Laurenius
Villa Cardea. Spexa till din aperitivo med en drink som har…
Funghi porcini alla crema
Gräddstuvad karljohanssvamp är ett lyxigt tillbehör som är…
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött
Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka…
Nothing found.
Nothing found.
Nothing found.