Nyheter !
Det okända och fascinerande Marche
Vi är tvungna att vara uppe med tuppen, ja du måste gå upp…
Frascati – kungligt gott!
I Rom flödar det vita vinet, ljust och förrädiskt lätt. På…
Pasta alla Norma
Reportage,Recept,Pasta,Vegetariskt,Louise Laurenius
Pasta alla Norma kom till liv i Catania, Bellinis…
Pasta med saffran och citron
En enkel men färgstark pasta med saffran och citron! Dagen…
Hur hamnade jag här
Livet ger oss stödhjul, tills vi är ungefär tjugofem år…
Grattis Italien!
Den 17 mars 1861 proklamerade parlamentet i Turin bildandet…
Verona – kärlek, historia och vindrömmar
Varje besök i Verona skapar minnen av kärlek, historia och…
Insalata di ceci estive
Recept,Vegetariskt,Sallader,Sommar
Insalata di ceci estive. En lätt och snabblagad rätt som…
Världens bästa matstäder
När Travel & Leisure lät sin läsare rösta om världens bästa…
Tajarin al tartufo
Recept,Pasta,Vegetariskt,Svamp
Tajarin är Piemontes något rikare version av tagliatelle då…
Vi gillar Mozzarella
Mozzarella är en färskost gjord av ko- eller buffelmjölk.…
Vi gillar Gorgonzola
Gorgonzola är utan tvekan Italiens mest kända blåmögelost,…
Villa Cardea Coffee Drink
Vi Gillar,Drinkar,Louise Laurenius
Villa Cardea. Spexa till din aperitivo med en drink som har…
Umbricelli med Bianchetto
Reportage,Recept,Vi Gillar,Pasta,Svamp,Tomas Bacoccoli
Umbricelli .. Fåglarna kvittrar och jackan hänger kvar…
Vitaminer från Sicilien
Under våra kallaste månader är de solmogna blodapelsinerna…
La Collina Blu
Vägen från ett hyreshus i Solna till en gård på toscanska…
Peter Nordins Tiramisù
Recept,Vi Gillar,Desserter,Peter Nordin
Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en…
Spaghetti alle vongole
Recept,Vi Gillar,Pasta,Fisk/skaldjur
Börja med att förbereda musslorna. Sortera bort alla med…
Tortellini al brodo
Recept,Vi Gillar,Pasta,Vegetariskt
Tortellini i buljong är ett populärt och traditionellt…
Ingen jul utan Panettone
Reportage,Just nu,Vi Gillar,Lena Martoglio Bomler,Italiensk jul
I Italien spelar maten huvudrollen även under julen då…
Hasselbackspotatis på italienska
Skala potatisarna och lägg i kallt vatten. Spola 5 minuter.…
Bistecca alla Fiorentina
Låt köttet stå framme i rumstemperatur 10 – 20 minuter…
Spaghetti Pangratatto
Recept,Pasta,Lamm,Peter Nordin
Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.…
Peposo Dell’Impruneta
Den toscanska peposon sägs ha kommit till i ugnarna på det…
Pici Al Ragu Di Agnello
Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig…
Violettas Panzanella
Recept,Vegetariskt,Sallader,Italiensk buffé
Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med…
Linguini Alle Zucchine
En härlig lunch eller middag, rik på arom och smak, med…
Tiramisú Al Limoncello
Recept,Desserter,Italiensk buffé
En bubbligare och lättare variant på en av Italiens mest…
Negroni Sbagliato
Recept,Drinkar,Italiensk buffé
En bubbligare och lättare variant på en av Italiens mest…
Ett litet kåseri dagarna efter påsk
Reportage,Recept,Fläsk,Peter Nordin
Varje gång jag ser ett konstverk, njuter ett gott vin,…
Mille Miglia – Ett Klassiskt rally
Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som…
Världens mest populära kök!
I en undersökning gjord av YouGov.com bland 24 länder och…
Matlängtan
Reportage,Just nu,Vi Gillar,Peter Nordin
Mat vi längtar efter! Recept skapade på den vackra…
Kär pizza har många varianter
Reser du runt på den italienska stöveln så kommer du att…
Neapel – den moderna pizzans vagga
Den moderna pizzan härstammar just från Neapel - den…
Ett italienskt nyår
Italienarna ser alltid fram emot helgledigheten i december…
Food tour i Cagliari, Sardinien
Reportage,Just nu,Vi Gillar,Johan Åstrand
Hur skiljer sig det sardinska köket mot det Italienska?…
Roms bästa matställen – Peter Loewe tipsar
Reportage,Just nu,Vi Gillar,Peter Loewe
Den myllrande staden Rom har ett stort utbud av matställen…
Vackra hösten i Marche
Reportage,Just nu,Peter Nordin
När hösten är här på Ruffino - på allvar - ger naturen av…
Tävla om en vin- & tryffelmiddag!
Tävla om en vin- & tryffelmiddag! Det vackra landskapet…
Italien firar sina helgon
I slutet av oktober firar många Halloween, och det har…
Torta Caprese
Reportage,Recept,Just nu,Desserter,Peter Nordin
Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk…
Novellon är runt hörnet
Reportage,Just nu,Tomas Bacoccoli
När det gäller olivolja så heter festen Novello. Den nya…
Möt Tomas på bokmässan
Till helgen lämnar Tomas Bacoccoli sitt älskade Umbrien för…
Bokhandlerskan i Tortolì
Reportage,Just nu,Oss svenskitalienare emellan,Tomas Bacoccoli
Cia Berg, ni vet hon som spelade i Ubangi med Orup och…
Återkomsten till det goda Italien
Reportage,Just nu,Louise Laurenius
Omständigheter i världen gjorde att jag åkte hem till Skåne…
Från maten till vinet
Hur blir man egentligen vinodlare eller vinmakare?.. Ja,…
Världens bästa matstäder
När Travel & Leisure lät sin läsare rösta om världens bästa…
Peppes på Sicilien!
Dagens insidertips hittar vi vid en populär badplats hos…
Sverige äter italienskt!
Det italienska köket håller ställningarna starkt i de…
Vi gillar (sen)sommarens grillvin!
Läs vår artikel - Vi gillar (sen)sommarens grillvin! Få…
Cykelns dag- Cykla ifrån italienarna?
3 juni firas varje år Cykelns dag över hela världen. Det…
Girot har nått Toscana!
Dagens 21 mil långa etapp i Giro d'Italia rullar genom…
Kaffenjutning på italienskt vis
Reportage,Just nu,Kaffe,Peter Loewe
Kaffenjutning är en helig rit i Italien. Från tidiga…
Italiens nationaldag – Italien 75 år
Idag, den 2 juni, är det Italiens nationaldag! Italien 75…
Amelia – Italienska under ytan
Reportage,Just nu,Oss svenskitalienare emellan,Tomas Bacoccoli
Det är många som vill vara italienska, men som inte är det.…
Girot – Valpolicella i vattenflaskan?
Girot - Valpolicella i vattenflaskan? Efter fyra hårda…
En bastu i Umbrien
Reportage,Just nu,Oss svenskitalienare emellan,Tomas Bacoccoli
Till alla er som har njutit av Tomas Bacoccolis texter här…
Turin – värt ett besök!
Reportage,Just nu,Lena Martoglio Bomler
Vem hade trott att en industristad som Turin skulle kunna…
Don Tommaso – om barndomens Italien
Reportage,Just nu,Oss svenskitalienare emellan,Tomas Bacoccoli
Don Tommaso. Man behövde inte älska fotboll för att titta…
Oss svenskitalienare emellan
Reportage,Just nu,Oss svenskitalienare emellan
För fem år sen började en bok skriva sig själv i huvudet på…
Bjud in till aperitivo hemma
Reportage,Just nu,Förrätter / Antipasti,Louise Laurenius
Aperitivo hemma.. Det är många saker som skiljer oss…
Tanti auguri Roma!
Tanti auguri Roma!. Idag gratulerar vi den eviga staden Rom…
Vi gillar Mozzarella
Mozzarella är en färskost gjord av ko- eller buffelmjölk.…
En resa i fantasin
Reportage,Just nu,Peter Nordin
I väntan på det ”goda Italien” är som i väntan på Godot av…
En värld av tryffel
Reportage,Just nu,Tomas Bacoccoli
Jag kommer aldrig glömma när jag steg in på en enkel…
Vi gillar Gorgonzola
Gorgonzola är utan tvekan Italiens mest kända blåmögelost,…
Spritz – En bitterljuv historia
Reportage,Just nu,Jonas Henningsson
Spritz har serverats i sin bittra kostym i över hundra år i…
Prosecco och Cicchetti
Reportage,Just nu,Jonas Henningsson
Bästa sättet att förolämpa en venedigbo är att kalla…
Grattis Italien!
Den 17 mars 1861 proklamerade parlamentet i Turin bildandet…
Träffa Bacoccoli den 18e mars.
Tryffelsäsongen går mot sitt slut för den här gången. Efter…
Sicilien – Sol och vår!
Sicilien. När vädret här hemma inte visar sig från sin…
De fattigas kök
Reportage,Just nu,Peter Nordin
Inget får gå förlorat i köket sa alltid min far och mor –…
Vårfunderingar och Vildsparris
Reportage,Just nu,Tomas Bacoccoli
Vårfunderingar och Vildsparris. Fåglarna kvittrar och…
Vitaminer från Sicilien
Under våra kallaste månader är de solmogna blodapelsinerna…
Lär dig laga Involtini nordini!
På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar…
Det italienska köket – ett världsarv?
Italiens ledande mattidning, La Cucina Italia, med anor…
Vinets dag till minne av San Vincenzo
Vinets dag infaller på Sankt Vincents dag den 22 januari…
La Collina Blu
Vägen från ett hyreshus i Solna till en gård på toscanska…
En trotjänare uppmärksammas!
I det avlånga landet Italien produceras en stor mängd olika…
Tre vanliga ”svenska” misstag vid servering av pasta
Om du använder en för liten kastrull eller för lite vatten…
Det du inte vet…
Reportage,Just nu,Peter Nordin
Ungefär så beskriver våra italienska vänner Marche. I…
Lucca – Puccinis hemstad
Reportage,Just nu,Michèle Shah
Lucca blir ofta överskuggad av grannen Pisa med sitt…
Häxan som kommer med klappar
I Italien byter man inte julklappar under julhelgen utan…
Lucia – legend, myt och fakta
Reportage,Just nu,Italiensk jul
Legenden om det italienska skyddshelgonet Sankta Lucia är…
Ingen jul utan Panettone
Reportage,Just nu,Vi Gillar,Lena Martoglio Bomler,Italiensk jul
I Italien spelar maten huvudrollen även under julen då…
En hälsning från Peter Nordin!
En hälsning från Peter Nordin! Peter Nordin pratar om Goda…
Grattis Jonas!
Vi skickar våra varmaste gratulationer till vår skribent…
Italien i fokus på filmfestival
Att ha Italien som tema på Stockholms filmfestival är ett…
Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn
Reportage,Recept,Pizza,Louise Laurenius
Laurenius: Låt oss titta närmare på de tre mest essentiella…
Ett italienskt nyår
Italienarna ser alltid fram emot helgledigheten i december…
Italienska jullåtar
Tips på italienska jullåtar. Kom i rätt julstämning och…
Olivoljerapporten 2021
Nu har vi plockat klart oliver i Umbrien och på de flesta…
Santa Lucia
Reportage,Lena Martoglio Bomler,Italiensk jul
Sankta Lucia skrider med ljus i håret och ett följe av…
Food tour i Cagliari, Sardinien
Reportage,Just nu,Vi Gillar,Johan Åstrand
Hur skiljer sig det sardinska köket mot det Italienska?…
Italienskt julbord i Stockholm
Italienskt julbord i Stockholm. Uppskattar du italiensk mat…
Roms bästa matställen – Peter Loewe tipsar
Reportage,Just nu,Vi Gillar,Peter Loewe
Den myllrande staden Rom har ett stort utbud av matställen…
Vackra hösten i Marche
Reportage,Just nu,Peter Nordin
När hösten är här på Ruffino - på allvar - ger naturen av…
Suppli – delikat dröm
Reportage,Vi Gillar,Jonas Henningsson
När du besöker Rom dröjer det inte länge förrän du kommer i…
Italien firar sina helgon
I slutet av oktober firar många Halloween, och det har…