Nyheter !

barbera skåla

Folkets vin – Barbera

Italien är svenskarnas favoritland när det gäller vin just…

Read More

Lombata di vitello

Lombata di vitello

Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till…

Read More

Ragú alla Bolognese – Köttfärssås

Ragú alla Bolognese

Ragu är det italienska samlingsnamnet för köttbaserade…

Read More

Lasagne-alla-Bolognese

Lasagne alla Bolognese

Färska eller torkade pastaplattor, köttfärssås och…

Read More

internationella pizzadagen

Internationella pizzadagen

1 januari är årets inofficiella pizzadag, och kallas av…

Read More

Valpolicella

Valpolicella – vyer, dofter och smaker

Valpolicella är en av Italiens mest traditionella…

Read More

grattis itelien

Grattis Italien!

Den 17 mars 1861 proklamerade parlamentet i Turin bildandet…

Read More

Vitello-Tonnato

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato. Kombinationen av kött och tonfisk har anor…

Read More

Jan

Vår ambassadör Jan Björklund

ambassadör Jan Björklund. Jag ska träffa Jan Björklund…

Read More

Insalata di melone e prosciutto

Insalata di melone e prosciutto

Insalata di melone e prosciutto. En underbar sommarrätt med…

Read More

Pasta med salsiccia och peperoncino

Pasta med salsiccia och peperoncino

En italiensk favorit, pasta med salsiccia och peperoncino.…

Read More

Mitt italienska fredagsmys

Ibland måste man rena sig själv lite. Och Elin och jag har…

Read More

5-saker-du-maste-veta-om-olivolja

5 saker du måste veta om olivolja

Olivolja är en hörnsten i den italienska kokkonsten och…

Read More

Vi gillar: Oliver från Cerignola

Du har säkert sett dem på butikshyllan – de lite större…

Read More

Dröm-dig-bort-till-Cinque-Terre

Dröm dig bort till Cinque Terre

Många drömmer om att besöka de fem små byarna i Cinque…

Read More

Vi-gillar-Taleggio

Vi gillar: Taleggio

Taleggio är en halvmjuk kittost från Val Taleggio-dalen…

Read More

Pesto – Genuas gröna kung

För oss i Sverige är basilika bara basilika, men så enkelt…

Read More

varldens-popularaste-kok

Världens mest populära kök!

I en undersökning gjord av YouGov.com bland 24 länder och…

Read More

Portofino–Rivierans-parla

Portofino – Rivierans pärla

Om du har zappat mellan TV-kanalerna på sistone så har du…

Read More

Vi-gillar-Italiensk-Vermouth

Vi gillar: Italiensk Vermouth

Vermouth kommer från trakterna kring Torino i Piemonte i…

Read More

Matlängtan

Vi lagar de enklaste rätterna, för att fokusera på…

Read More

Food tour i Cagliari - Sardinien

Food tour i Cagliari, Sardinien

Hur skiljer sig det sardinska köket mot det Italienska?…

Read More

Roms bästa matställen – Peter Loewe tipsar

Den myllrande staden Rom har ett stort utbud av matställen…

Read More

Suppli – delikat dröm

Suppli – delikat dröm

När du besöker Rom dröjer det inte länge förrän du kommer i…

Read More

Stracciatella-alla-Romana

Stracciatella alla Romana

Buljongsoppa med ägg och parmesan. En enkel, näringsrik och…

Read More

Arancini-Verdi

Arancini Verdi

Risottobollar, en grön antipasti såsom vi ibland serverar…

Read More

Enkel-pasta-med-sommartryffel

Enkel pasta med sommartryffel

Ett utsökt recept av vår skribent Tomas Bacoccoli på en…

Read More

rossini

Rossini

En härligt bubblig drink smak av svensk och italiensk…

Read More

Limoncello-Float

Limoncello Float

en italiensk dessert-drink på tre ingredienser: limoncello,…

Read More

roro

Röror till grillat

I Italien äter de som bekant inte så mycket sill – Men de…

Read More

Citron-och-basilikasill

Citron- och basilikasill

En härlig sill till midsommar med italiensk inspiration!…

Read More

Torta-di-biscotti-e-cioccolato

Torta di biscotti e cioccolato

En underbar och krämig italiensk tårta av choklad och…

Read More

Spiedini-di-pollo-alla-Carbonara-alla-griglia

Spiedini di pollo alla Carbonara alla griglia

Italienska kycklingspett med smak av Carbonara, recept av…

Read More

Torta-Pinocchio

Torta Pinocchio

Pinocchiotårta gjord på sockerkaksbotten med maräng, toppad…

Read More

Spritz Estivo

Fragole limoncello spritz - Hallon, limoncello och…

Read More

Crostini-med-Taleggio-och-paron

Crostini med Taleggio och päron

Sommarens fräschaste drink, perfekt till en aperitivo!…

Read More

donatella-en-donna-värd-att-hylla

En donna värd att hylla

Vineriet är det första i Italien där alla anställda är…

Read More

Cucina-povera-kåseri-och-fyllda-pastakuddar

Cucina povera, kåseri och fyllda pastakuddar

Cucina poveraI - de fattigas kök - dessa tider kommer du…

Read More

Trattoria-Corazza-autentiskt-italienskt!

Trattoria Corazza – autentiskt italienskt!

Att hitta autentisk italiensk mat utanför Italien kan vara…

Read More

Kallpressad olivolja – Una storia magica

Från romartiden finns användning av kallpressad olivolja…

Read More

Buon ferragosto!

Den 15 augusti infaller ferragosto vilket är en högtid då…

Read More

Mille-Miglia-Ett-Klassiskt-rally

Mille Miglia – Ett Klassiskt rally

Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som…

Read More

italienska-nationaldagen

Festa Della Republicca

Idag firar vi Italiens nationaldag eller ”Festa della…

Read More

True-Italian-taste

True Italian taste

Vi på Goda Italien vurmar för det autentiska Italien…

Read More

Hang-med-pa-girot

Häng med på Girot!

Idag kan man säga att det klassiska cykelloppet Giro…

Read More

Italien-öppnar-upp-igen

Italien öppnar upp!

Vi lovar att det inte är något aprilskämt! Från och med…

Read More

Matlängtan

Vi lagar de enklaste rätterna, för att fokusera på…

Read More

Kär pizza-har-många-varianter

Kär pizza har många varianter

Reser du runt på den italienska stöveln så kommer du att…

Read More

Neapel – den moderna pizzans vagga

Den moderna pizzan härstammar just från Neapel - den…

Read More

Peter-Nordin-blåmusslor

Ett bra sjapp

Nu stod jag innanför dörren på ett lokus i grannbyn på…

Read More

Food tour i Cagliari - Sardinien

Food tour i Cagliari, Sardinien

Hur skiljer sig det sardinska köket mot det Italienska?…

Read More

Roms bästa matställen – Peter Loewe tipsar

Den myllrande staden Rom har ett stort utbud av matställen…

Read More

Världspastadagen

Världspastadagen

Sedan 1995 firas Världspastadagen den 25 oktober varje år.…

Read More

Mitt italienska fredagsmys

Ibland måste man rena sig själv lite. Och Elin och jag har…

Read More

Torta-Caprese

Torta Caprese

Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk…

Read More

Kaffets dag

Kaffets dag

Idag är det Kaffets dag! Där är en dag utan kaffe helt…

Read More

Världens bästa konditorer!

Världens bästa konditorer!

2021 verkar vara Italiens år på tävlingsfronten! Efter att…

Read More

Novellon är runt hörnet

Novellon är runt hörnet

När det gäller olivolja så heter festen Novello. Den nya…

Read More

Vi gillar Burrata

Vi gillar Burrata!

Vi gillar Burrata! Den gudomligt dekadenta, och alltmer…

Read More

Återkomsten till det goda Italien

Återkomsten till det goda Italien

Omständigheter i världen gjorde att jag åkte hem till Skåne…

Read More

Från maten till vinet

Från maten till vinet

Hur blir man egentligen vinodlare eller vinmakare?.. Ja,…

Read More

Världens bästa matstäder

När Travel & Leisure lät sin läsare rösta om världens bästa…

Read More

Peppes på Sicilien

Peppes på Sicilien!

Dagens insidertips hittar vi vid en populär badplats hos…

Read More

Sverige äter italienskt!

Sverige äter italienskt!

Det italienska köket håller ställningarna starkt i de…

Read More

Vi gillar (sen)sommarens grillvin!, Toscana

Vi gillar (sen)sommarens grillvin!

Läs vår artikel - Vi gillar (sen)sommarens grillvin! Få…

Read More

Forza gli azzurri!

Forza gli azzurri!

FORZA GLI AZZURRI! På fredag inleds äntligen EM i fotboll,…

Read More

Cykelns dag thumb

Cykelns dag- Cykla ifrån italienarna?

3 juni firas varje år Cykelns dag över hela världen. Det…

Read More

girot toscanna

Girot har nått Toscana!

Dagens 21 mil långa etapp i Giro d'Italia rullar genom…

Read More

Kaffenjutning

Kaffenjutning på italienskt vis

Kaffenjutning är en helig rit i Italien. Från tidiga…

Read More

thumb_italiens_nationaldag

Italiens nationaldag

Idag, den 2 juni, är det Italiens nationaldag! Italienarna…

Read More

Amelia - Italienska under ytan

Amelia – Italienska under ytan

Det är många som vill vara italienska, men som inte är det.…

Read More

girot lady valpolicella

Girot – Valpolicella i vattenflaskan?

Girot - Valpolicella i vattenflaskan? Efter fyra hårda…

Read More

solens_mat_liten

Solens mat

Solens mat. Ingen Italien-älskare har väl missat den…

Read More

En bastu i Umbrien

Till alla er som har njutit av Tomas Bacoccolis texter här…

Read More

Torino

Turin – värt ett besök!

Vem hade trott att en industristad som Turin skulle kunna…

Read More

Svenskitalienare

Oss svenskitalienare emellan

För fem år sen började en bok skriva sig själv i huvudet på…

Read More

Aperitivo

Bjud in till aperitivo hemma

Aperitivo hemma.. Det är många saker som skiljer oss…

Read More

Vi-gillar-Mozzarella

Vi gillar Mozzarella

Mozzarella är en färskost gjord av ko- eller buffelmjölk.…

Read More

resa fantasin

En resa i fantasin

I väntan på det ”goda Italien” är som i väntan på Godot av…

Read More

tryffel

En värld av tryffel

Jag kommer aldrig glömma när jag steg in på en enkel…

Read More

gorgonzola

Vi gillar Gorgonzola

Gorgonzola är utan tvekan Italiens mest kända blåmögelost,…

Read More

Spritz – En bitterljuv historia

Spritz har serverats i sin bittra kostym i över hundra år i…

Read More

Venedig

Prosecco och Cicchetti

Bästa sättet att förolämpa en venedigbo är att kalla…

Read More

venedig jubilerar

Venedig jubilerar!

25 mars 421, det är datumet då staden Venedig sägs ha…

Read More

Sicilien

Sicilien – Sol och vår!

Sicilien. När vädret här hemma inte visar sig från sin…

Read More

fattigas kok

De fattigas kök

Inget får gå förlorat i köket sa alltid min far och mor –…

Read More

Vårfunderingar och Vildsparris

Vårfunderingar och Vildsparris

Vårfunderingar och Vildsparris. Fåglarna kvittrar och…

Read More

Vitaminer från Sicilien

Under våra kallaste månader är de solmogna blodapelsinerna…

Read More

take away tips

10 take away-tips

Take away tips. Vi älskar italiensk mat och att äta ute på…

Read More

det italienska koket

Det italienska köket – ett världsarv?

Italiens ledande mattidning, La Cucina Italia, med anor…

Read More

varldens basta resmal

Världens bästa resmål!

Världens bästa resmål. Det kommer väl inte som någon…

Read More

vinets-dag

Vinets dag till minne av San Vincenzo

Vinets dag infaller på Sankt Vincents dag den 22 januari…

Read More

asa collina blu

La Collina Blu

Vägen från ett hyreshus i Solna till en gård på toscanska…

Read More

En trotjänare

En trotjänare uppmärksammas!

I det avlånga landet Italien produceras en stor mängd olika…

Read More

tre svenska pasta misstag

Tre vanliga ”svenska” misstag vid servering av pasta

Om du använder en för liten kastrull eller för lite vatten…

Read More

pizza i vedugn

Sveriges bästa pizzeria

Om man ska tro de italienska pizza-experterna (och det gör…

Read More

det du inte vet

Det du inte vet…

Ungefär så beskriver våra italienska vänner Marche. I…

Read More

lucca-puccinis-hemstad

Lucca – Puccinis hemstad

Lucca blir ofta överskuggad av grannen Pisa med sitt…

Read More

internationella pizzadagen

Internationella pizzadagen

1 januari är årets inofficiella pizzadag, och kallas av…

Read More

Tryffel fieradeltartufo

Alba White Truffle Fair

Åter sprids ljuvliga dofter i Piemonte av tryffeln från…

Read More

isabela rossellini

Italien i fokus på filmfestival

Att ha Italien som tema på Stockholms filmfestival är ett…

Read More

Gardasjön äta lunch

Lunch vid Gardasjön

Gardasjön är Italiens största, renaste och mest kända sjö…

Read More

Äkta napaolitansk pizza

Äkta napolitansk pizza

Äkta napolitansk pizza - Lilla Napoli i Falkenberg placerar…

Read More

Italienska är idag det tredje mest talade språket i EU

Sagt om språket

Italienska är idag det tredje mest talade språket i EU, där…

Read More

Söt start på dagen

Söt start på dagen

En krispig croissant och en kopp cappuccino är vinnande…

Read More

Q-märkta utvald krogar

Q-märkta krogar

”Marchio Ospitalità Italiana” är ett världsomspännande…

Read More

rosa prosecco

Rosa Prosecco

Det populära Prosecco-bubblet, från Veneto och Friuli i…

Read More

kokboken-ar-har

Vinn Peter och Carinas kokbok Matlängtan

Vinn årets vackraste kokbok - En bok fylld av ljuvliga…

Read More

Lummig-tradgard-och-tiramisú

Lummig trädgård och tiramisú

Runt den blomstrande Comosjön, omgiven av fantastisk natur,…

Read More

Fem-tips-i-Marche

Fem tips i Marche

Peter Nordin delar sina fem bästa tips i Marche - Regionen…

Read More

donatella-en-donna-värd-att-hylla

En donna värd att hylla

Vineriet är det första i Italien där alla anställda är…

Read More

Cucina-povera-kåseri-och-fyllda-pastakuddar

Cucina povera, kåseri och fyllda pastakuddar

Cucina poveraI - de fattigas kök - dessa tider kommer du…

Read More

Trattoria-Corazza-autentiskt-italienskt!

Trattoria Corazza – autentiskt italienskt!

Att hitta autentisk italiensk mat utanför Italien kan vara…

Read More

Italienska-viner-älskar-mat!

Italienska viner älskar mat!

Att välja vilket vin som passar till vilken mat beskrivs…

Read More

Hemligheten bakom en perfekt risotto

Hemligheten bakom en perfekt risotto – 10 tips!

Här kommer 10 handfasta tips som, med lite övning, kommer…

Read More

En-halsning-fran-olivlunden-i-Marche

En hälsning från olivlunden i Marche

Hur blev årets olivolja på kullen i Marche? Peter Nordin…

Read More

5-saker-du-maste-veta-om-olivolja

5 saker du måste veta om olivolja

Olivolja är en hörnsten i den italienska kokkonsten och…

Read More

Närhet är kärlek

Närhet är kärlek

Närheten till råvaran ger vördnad och respekt varje gång…

Read More

Kallpressad olivolja – Una storia magica

Från romartiden finns användning av kallpressad olivolja…

Read More

Nyheter !

Cipolle Ripieni
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött

Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka…

Read More

Polenta e Gorgonzola
Polenta e Gorgonzola

Polenta betyder majs på italienska och är ett majsgryn som…

Read More

Bistecca Fiorentina
To beef or not to beef

Om du älskar italiensk mat i allmänhet och kött i synnerhet…

Read More

Längtan efter Italien
Längtan efter Italien

Längtan efter Italien. Just nu kan vi mest längta efter…

Read More

Italiensk ”twist” på julbordet
Italiensk ”twist” på julbordet

Förnya ditt julbord och låt det få en italiensk ”twist” med…

Read More

det du inte vet
Det du inte vet…

Ungefär så beskriver våra italienska vänner Marche. I…

Read More

Šmòrn
Šmòrn

Skidorten Cortinas egen äppelpannkaka. En social dessert…

Read More

Buona Pasqua!

Buona Pasqua!I ett katolskt land som Italien är såklart…

Read More

Mozzarella-med-fikon-och-prosciutto
Mozzarella med fikon och prosciutto

Rosta pinjenötterna i en het torr panna och låt svalna.…

Read More

girot lady valpolicella
Girot – Valpolicella i vattenflaskan?

Girot - Valpolicella i vattenflaskan? Efter fyra hårda…

Read More

Agnello-a-scottadito
Agnello a scottadito

Smörj lammkotletterna på båda sidor med oljan. Värm upp…

Read More

Återkomsten till det goda Italien
Återkomsten till det goda Italien

Omständigheter i världen gjorde att jag åkte hem till Skåne…

Read More

5-saker-du-maste-veta-om-olivolja
5 saker du måste veta om olivolja

Olivolja är en hörnsten i den italienska kokkonsten och…

Read More

Vi gillar: Oliver från Cerignola

Du har säkert sett dem på butikshyllan – de lite större…

Read More

Dröm-dig-bort-till-Cinque-Terre
Dröm dig bort till Cinque Terre

Många drömmer om att besöka de fem små byarna i Cinque…

Read More

Vi-gillar-Taleggio
Vi gillar: Taleggio

Taleggio är en halvmjuk kittost från Val Taleggio-dalen…

Read More

Pesto – Genuas gröna kung

För oss i Sverige är basilika bara basilika, men så enkelt…

Read More

varldens-popularaste-kok
Världens mest populära kök!

I en undersökning gjord av YouGov.com bland 24 länder och…

Read More

Portofino–Rivierans-parla
Portofino – Rivierans pärla

Om du har zappat mellan TV-kanalerna på sistone så har du…

Read More

Vi-gillar-Italiensk-Vermouth
Vi gillar: Italiensk Vermouth

Vermouth kommer från trakterna kring Torino i Piemonte i…

Read More

Matlängtan

Vi lagar de enklaste rätterna, för att fokusera på…

Read More

Food tour i Cagliari - Sardinien
Food tour i Cagliari, Sardinien

Hur skiljer sig det sardinska köket mot det Italienska?…

Read More

Roms bästa matställen – Peter Loewe tipsar

Den myllrande staden Rom har ett stort utbud av matställen…

Read More

Suppli – delikat dröm
Suppli – delikat dröm

När du besöker Rom dröjer det inte länge förrän du kommer i…

Read More

Stracciatella-alla-Romana
Stracciatella alla Romana

Buljongsoppa med ägg och parmesan. En enkel, näringsrik och…

Read More

Arancini-Verdi
Arancini Verdi

Risottobollar, en grön antipasti såsom vi ibland serverar…

Read More

Enkel-pasta-med-sommartryffel
Enkel pasta med sommartryffel

Ett utsökt recept av vår skribent Tomas Bacoccoli på en…

Read More

rossini
Rossini

En härligt bubblig drink smak av svensk och italiensk…

Read More

Limoncello-Float
Limoncello Float

en italiensk dessert-drink på tre ingredienser: limoncello,…

Read More

roro
Röror till grillat

I Italien äter de som bekant inte så mycket sill – Men de…

Read More

Citron-och-basilikasill
Citron- och basilikasill

En härlig sill till midsommar med italiensk inspiration!…

Read More

Torta-di-biscotti-e-cioccolato
Torta di biscotti e cioccolato

En underbar och krämig italiensk tårta av choklad och…

Read More

Spiedini-di-pollo-alla-Carbonara-alla-griglia
Spiedini di pollo alla Carbonara alla griglia

Italienska kycklingspett med smak av Carbonara, recept av…

Read More

Torta-Pinocchio
Torta Pinocchio

Pinocchiotårta gjord på sockerkaksbotten med maräng, toppad…

Read More

Spritz Estivo

Fragole limoncello spritz - Hallon, limoncello och…

Read More

Crostini-med-Taleggio-och-paron
Crostini med Taleggio och päron

Sommarens fräschaste drink, perfekt till en aperitivo!…

Read More

donatella-en-donna-värd-att-hylla
En donna värd att hylla

Vineriet är det första i Italien där alla anställda är…

Read More

Cucina-povera-kåseri-och-fyllda-pastakuddar
Cucina povera, kåseri och fyllda pastakuddar

Cucina poveraI - de fattigas kök - dessa tider kommer du…

Read More

Trattoria-Corazza-autentiskt-italienskt!
Trattoria Corazza – autentiskt italienskt!

Att hitta autentisk italiensk mat utanför Italien kan vara…

Read More

Kallpressad olivolja – Una storia magica

Från romartiden finns användning av kallpressad olivolja…

Read More

Buon ferragosto!

Den 15 augusti infaller ferragosto vilket är en högtid då…

Read More

Mille-Miglia-Ett-Klassiskt-rally
Mille Miglia – Ett Klassiskt rally

Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som…

Read More

italienska-nationaldagen
Festa Della Republicca

Idag firar vi Italiens nationaldag eller ”Festa della…

Read More

True-Italian-taste
True Italian taste

Vi på Goda Italien vurmar för det autentiska Italien…

Read More

Hang-med-pa-girot
Häng med på Girot!

Idag kan man säga att det klassiska cykelloppet Giro…

Read More

Italien-öppnar-upp-igen
Italien öppnar upp!

Vi lovar att det inte är något aprilskämt! Från och med…

Read More

Matlängtan

Vi lagar de enklaste rätterna, för att fokusera på…

Read More

Kär pizza-har-många-varianter
Kär pizza har många varianter

Reser du runt på den italienska stöveln så kommer du att…

Read More

Neapel – den moderna pizzans vagga

Den moderna pizzan härstammar just från Neapel - den…

Read More

Peter-Nordin-blåmusslor
Ett bra sjapp

Nu stod jag innanför dörren på ett lokus i grannbyn på…

Read More

Food tour i Cagliari - Sardinien
Food tour i Cagliari, Sardinien

Hur skiljer sig det sardinska köket mot det Italienska?…

Read More

Roms bästa matställen – Peter Loewe tipsar

Den myllrande staden Rom har ett stort utbud av matställen…

Read More

Världspastadagen
Världspastadagen

Sedan 1995 firas Världspastadagen den 25 oktober varje år.…

Read More

Mitt italienska fredagsmys

Ibland måste man rena sig själv lite. Och Elin och jag har…

Read More

Torta-Caprese
Torta Caprese

Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk…

Read More

Kaffets dag
Kaffets dag

Idag är det Kaffets dag! Där är en dag utan kaffe helt…

Read More

Världens bästa konditorer!
Världens bästa konditorer!

2021 verkar vara Italiens år på tävlingsfronten! Efter att…

Read More

Novellon är runt hörnet
Novellon är runt hörnet

När det gäller olivolja så heter festen Novello. Den nya…

Read More

Vi gillar Burrata
Vi gillar Burrata!

Vi gillar Burrata! Den gudomligt dekadenta, och alltmer…

Read More

Återkomsten till det goda Italien
Återkomsten till det goda Italien

Omständigheter i världen gjorde att jag åkte hem till Skåne…

Read More

Från maten till vinet
Från maten till vinet

Hur blir man egentligen vinodlare eller vinmakare?.. Ja,…

Read More

Världens bästa matstäder

När Travel & Leisure lät sin läsare rösta om världens bästa…

Read More

Peppes på Sicilien
Peppes på Sicilien!

Dagens insidertips hittar vi vid en populär badplats hos…

Read More

Sverige äter italienskt!
Sverige äter italienskt!

Det italienska köket håller ställningarna starkt i de…

Read More

Vi gillar (sen)sommarens grillvin!, Toscana
Vi gillar (sen)sommarens grillvin!

Läs vår artikel - Vi gillar (sen)sommarens grillvin! Få…

Read More

Forza gli azzurri!
Forza gli azzurri!

FORZA GLI AZZURRI! På fredag inleds äntligen EM i fotboll,…

Read More

Cykelns dag thumb
Cykelns dag- Cykla ifrån italienarna?

3 juni firas varje år Cykelns dag över hela världen. Det…

Read More

girot toscanna
Girot har nått Toscana!

Dagens 21 mil långa etapp i Giro d'Italia rullar genom…

Read More

Kaffenjutning
Kaffenjutning på italienskt vis

Kaffenjutning är en helig rit i Italien. Från tidiga…

Read More

thumb_italiens_nationaldag
Italiens nationaldag

Idag, den 2 juni, är det Italiens nationaldag! Italienarna…

Read More

Amelia - Italienska under ytan
Amelia – Italienska under ytan

Det är många som vill vara italienska, men som inte är det.…

Read More

girot lady valpolicella
Girot – Valpolicella i vattenflaskan?

Girot - Valpolicella i vattenflaskan? Efter fyra hårda…

Read More

solens_mat_liten
Solens mat

Solens mat. Ingen Italien-älskare har väl missat den…

Read More

En bastu i Umbrien

Till alla er som har njutit av Tomas Bacoccolis texter här…

Read More

Torino
Turin – värt ett besök!

Vem hade trott att en industristad som Turin skulle kunna…

Read More

Svenskitalienare
Oss svenskitalienare emellan

För fem år sen började en bok skriva sig själv i huvudet på…

Read More

Aperitivo
Bjud in till aperitivo hemma

Aperitivo hemma.. Det är många saker som skiljer oss…

Read More

Vi-gillar-Mozzarella
Vi gillar Mozzarella

Mozzarella är en färskost gjord av ko- eller buffelmjölk.…

Read More

resa fantasin
En resa i fantasin

I väntan på det ”goda Italien” är som i väntan på Godot av…

Read More

tryffel
En värld av tryffel

Jag kommer aldrig glömma när jag steg in på en enkel…

Read More

gorgonzola
Vi gillar Gorgonzola

Gorgonzola är utan tvekan Italiens mest kända blåmögelost,…

Read More

Spritz – En bitterljuv historia

Spritz har serverats i sin bittra kostym i över hundra år i…

Read More

Venedig
Prosecco och Cicchetti

Bästa sättet att förolämpa en venedigbo är att kalla…

Read More

venedig jubilerar
Venedig jubilerar!

25 mars 421, det är datumet då staden Venedig sägs ha…

Read More

Sicilien
Sicilien – Sol och vår!

Sicilien. När vädret här hemma inte visar sig från sin…

Read More

fattigas kok
De fattigas kök

Inget får gå förlorat i köket sa alltid min far och mor –…

Read More

Vårfunderingar och Vildsparris
Vårfunderingar och Vildsparris

Vårfunderingar och Vildsparris. Fåglarna kvittrar och…

Read More

Vitaminer från Sicilien

Under våra kallaste månader är de solmogna blodapelsinerna…

Read More

take away tips
10 take away-tips

Take away tips. Vi älskar italiensk mat och att äta ute på…

Read More

det italienska koket
Det italienska köket – ett världsarv?

Italiens ledande mattidning, La Cucina Italia, med anor…

Read More

varldens basta resmal
Världens bästa resmål!

Världens bästa resmål. Det kommer väl inte som någon…

Read More

vinets-dag
Vinets dag till minne av San Vincenzo

Vinets dag infaller på Sankt Vincents dag den 22 januari…

Read More

asa collina blu
La Collina Blu

Vägen från ett hyreshus i Solna till en gård på toscanska…

Read More

En trotjänare
En trotjänare uppmärksammas!

I det avlånga landet Italien produceras en stor mängd olika…

Read More

tre svenska pasta misstag
Tre vanliga ”svenska” misstag vid servering av pasta

Om du använder en för liten kastrull eller för lite vatten…

Read More

pizza i vedugn
Sveriges bästa pizzeria

Om man ska tro de italienska pizza-experterna (och det gör…

Read More

det du inte vet
Det du inte vet…

Ungefär så beskriver våra italienska vänner Marche. I…

Read More

lucca-puccinis-hemstad
Lucca – Puccinis hemstad

Lucca blir ofta överskuggad av grannen Pisa med sitt…

Read More

internationella pizzadagen
Internationella pizzadagen

1 januari är årets inofficiella pizzadag, och kallas av…

Read More

Tryffel fieradeltartufo
Alba White Truffle Fair

Åter sprids ljuvliga dofter i Piemonte av tryffeln från…

Read More

isabela rossellini
Italien i fokus på filmfestival

Att ha Italien som tema på Stockholms filmfestival är ett…

Read More

Gardasjön äta lunch
Lunch vid Gardasjön

Gardasjön är Italiens största, renaste och mest kända sjö…

Read More

Äkta napaolitansk pizza
Äkta napolitansk pizza

Äkta napolitansk pizza - Lilla Napoli i Falkenberg placerar…

Read More

Italienska är idag det tredje mest talade språket i EU
Sagt om språket

Italienska är idag det tredje mest talade språket i EU, där…

Read More

Söt start på dagen
Söt start på dagen

En krispig croissant och en kopp cappuccino är vinnande…

Read More

Q-märkta utvald krogar
Q-märkta krogar

”Marchio Ospitalità Italiana” är ett världsomspännande…

Read More

rosa prosecco
Rosa Prosecco

Det populära Prosecco-bubblet, från Veneto och Friuli i…

Read More

kokboken-ar-har
Vinn Peter och Carinas kokbok Matlängtan

Vinn årets vackraste kokbok - En bok fylld av ljuvliga…

Read More

Lummig-tradgard-och-tiramisú
Lummig trädgård och tiramisú

Runt den blomstrande Comosjön, omgiven av fantastisk natur,…

Read More

Fem-tips-i-Marche
Fem tips i Marche

Peter Nordin delar sina fem bästa tips i Marche - Regionen…

Read More

donatella-en-donna-värd-att-hylla
En donna värd att hylla

Vineriet är det första i Italien där alla anställda är…

Read More

Cucina-povera-kåseri-och-fyllda-pastakuddar
Cucina povera, kåseri och fyllda pastakuddar

Cucina poveraI - de fattigas kök - dessa tider kommer du…

Read More

Trattoria-Corazza-autentiskt-italienskt!
Trattoria Corazza – autentiskt italienskt!

Att hitta autentisk italiensk mat utanför Italien kan vara…

Read More

Italienska-viner-älskar-mat!
Italienska viner älskar mat!

Att välja vilket vin som passar till vilken mat beskrivs…

Read More

Hemligheten bakom en perfekt risotto
Hemligheten bakom en perfekt risotto – 10 tips!

Här kommer 10 handfasta tips som, med lite övning, kommer…

Read More

En-halsning-fran-olivlunden-i-Marche
En hälsning från olivlunden i Marche

Hur blev årets olivolja på kullen i Marche? Peter Nordin…

Read More

5-saker-du-maste-veta-om-olivolja
5 saker du måste veta om olivolja

Olivolja är en hörnsten i den italienska kokkonsten och…

Read More

Närhet är kärlek
Närhet är kärlek

Närheten till råvaran ger vördnad och respekt varje gång…

Read More

Kallpressad olivolja – Una storia magica

Från romartiden finns användning av kallpressad olivolja…

Read More