Nyheter !
Crostini di polenta con funghi
Grillad polenta med svamp. Börja med polentan. Koka upp…
Månar stora som parmesanostar
Reportage,Oss svenskitalienare emellan,Tomas Bacoccoli
De flesta längtar till Italien, men för länge sedan var det…
Tiramisú Al Limoncello
Recept,Desserter,Italiensk buffé
En bubbligare och lättare variant på en av Italiens mest…
Pesto – Genuas gröna kung
Reportage,Vi Gillar,Davide Pedrolli
För oss i Sverige är basilika bara basilika, men så enkelt…
Dröm dig bort till Cinque Terre
Många drömmer om att besöka de fem små byarna i Cinque…
Kåseri: Harrys Bar och lantkyckling alla ’piccata’
Jag är på besök hos den mest klassiska restaurangen du kan…
Italienska viner älskar mat!
Att välja vilket vin som passar till vilken mat beskrivs…
Spaghetti al cacio e pepe
Spaghetti al cacio e pepe - koka pastan al dente i rikligt…
Filleto di Manzo gorgonzola e Noci
Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med…
Glassfylld panettone
Recept,Desserter,Italiensk julmat,Lena Martoglio Bomler
Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du…
Vi gillar: Oliver från Cerignola
Du har säkert sett dem på butikshyllan – de lite större…
Dröm dig bort till Cinque Terre
Många drömmer om att besöka de fem små byarna i Cinque…
Pesto – Genuas gröna kung
Reportage,Vi Gillar,Davide Pedrolli
För oss i Sverige är basilika bara basilika, men så enkelt…
Portofino – Rivierans pärla
Om du har zappat mellan TV-kanalerna på sistone så har du…
Vi gillar: Italiensk Vermouth
Vermouth kommer från trakterna kring Torino i Piemonte i…
Matlängtan
Reportage,Just nu,Vi Gillar,Peter Nordin
Mat vi längtar efter! Recept skapade på den vackra…
Food tour i Cagliari, Sardinien
Reportage,Just nu,Vi Gillar,Johan Åstrand
Hur skiljer sig det sardinska köket mot det Italienska?,…
Roms bästa matställen – Peter Loewe tipsar
Reportage,Just nu,Vi Gillar,Peter Loewe
Den myllrande staden Rom har ett stort utbud av matställen…
Suppli – delikat dröm
Reportage,Vi Gillar,Jonas Henningsson
När du besöker Rom dröjer det inte länge förrän du kommer i…
Gnocchi filanti alla sorrentina
En klassisk rätt från Sorrento-trakten i Campania. Den är…
Lasagna bianca con pesto – Vegetarisk lasagne
En något lättare variant av den klassiska lasagnen som…
Gnocchi burro e salvia
Kan detta vara världens snabbaste rätt? Den italienska…
Pasta al pesto, patate e fagiolini
En värmande, lite rustik rätt som du kan servera med både…
Ravioli med ricotta lök och salvia
Recept,Pasta,Vegetariskt,Peter Nordin
Små pastakuddar fyllda med lök och ricotta slungade i…
Potatisgnocchi med bräserat kött
Gnocchi con brasato är ett smakrikt recept på en gryta med…
Penne alla milanese
En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga…
Penne alla boscaiola
En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå…
Fusilli con pesto invernale
Uttrycksfull och välsmakande - så kan man definiera den här…
Bucatini alle olive verdi
Recept,Pasta,Vegetariskt,olivolja
Älskar du oliver så är det här pastan för dig! Ett enkelt…
Olivsnacks med parmesan
Ett härligt tilltugg med fin sälta från både oliver och…
En donna värd att hylla
Vineriet är det första i Italien där alla anställda är…
Cucina povera, kåseri och fyllda pastakuddar
Reportage,Just nu,Peter Nordin
Cucina poveraI - de fattigas kök - dessa tider kommer du…
Trattoria Corazza – autentiskt italienskt!
Att hitta autentisk italiensk mat utanför Italien kan vara…
Kallpressad olivolja – Una storia magica
Reportage,Just nu,Tomas Bacoccoli,olivolja
Från romartiden finns användning av kallpressad olivolja…
Apuliens gröna guld
Reportage,Just nu,Jonas Henningsson,olivolja
Apulien producerar nästan hälften av landets olivolja.…
Mille Miglia – Ett Klassiskt rally
Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som…
Världens mest populära kök!
I en undersökning gjord av YouGov.com bland 24 länder och…
Matlängtan
Reportage,Just nu,Vi Gillar,Peter Nordin
Mat vi längtar efter! Recept skapade på den vackra…
Kär pizza har många varianter
Reser du runt på den italienska stöveln så kommer du att…
Neapel – den moderna pizzans vagga
Den moderna pizzan härstammar just från Neapel - den…
Ett italienskt nyår
Italienarna ser alltid fram emot helgledigheten i december…
Food tour i Cagliari, Sardinien
Reportage,Just nu,Vi Gillar,Johan Åstrand
Hur skiljer sig det sardinska köket mot det Italienska?,…
Roms bästa matställen – Peter Loewe tipsar
Reportage,Just nu,Vi Gillar,Peter Loewe
Den myllrande staden Rom har ett stort utbud av matställen…
Vackra hösten i Marche
Reportage,Just nu,Peter Nordin
När hösten är här på Ruffino - på allvar - ger naturen av…
Tävla om en vin- & tryffelmiddag!
Tävla om en vin- & tryffelmiddag! Det vackra landskapet…
Italien firar sina helgon
I slutet av oktober firar många Halloween, och det har…
Torta Caprese
Reportage,Recept,Just nu,Desserter,Peter Nordin
Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk…
Novellon är runt hörnet
Reportage,Just nu,Tomas Bacoccoli
När det gäller olivolja så heter festen Novello. Den nya…
Möt Tomas på bokmässan
Till helgen lämnar Tomas Bacoccoli sitt älskade Umbrien för…
Bokhandlerskan i Tortolì
Reportage,Just nu,Oss svenskitalienare emellan,Tomas Bacoccoli
Cia Berg, ni vet hon som spelade i Ubangi med Orup och…
Återkomsten till det goda Italien
Reportage,Just nu,Louise Laurenius
Omständigheter i världen gjorde att jag åkte hem till Skåne…
Från maten till vinet
Hur blir man egentligen vinodlare eller vinmakare?.. Ja,…
Världens bästa matstäder
När Travel & Leisure lät sin läsare rösta om världens bästa…
Peppes på Sicilien!
Dagens insidertips hittar vi vid en populär badplats hos…
Sverige äter italienskt!
Det italienska köket håller ställningarna starkt i de…
Vi gillar (sen)sommarens grillvin!
Läs vår artikel - Vi gillar (sen)sommarens grillvin! Få…
Cykelns dag- Cykla ifrån italienarna?
3 juni firas varje år Cykelns dag över hela världen. Det…
Girot har nått Toscana!
Dagens 21 mil långa etapp i Giro d'Italia rullar genom…
Kaffenjutning på italienskt vis
Reportage,Just nu,Kaffe,Peter Loewe
Kaffenjutning är en helig rit i Italien. Från tidiga…
Italiens nationaldag – Italien 75 år
Idag, den 2 juni, är det Italiens nationaldag! Italien 75…
Amelia – Italienska under ytan
Reportage,Just nu,Oss svenskitalienare emellan,Tomas Bacoccoli
Det är många som vill vara italienska, men som inte är det.…
Girot – Valpolicella i vattenflaskan?
Girot - Valpolicella i vattenflaskan? Efter fyra hårda…
En bastu i Umbrien
Reportage,Just nu,Oss svenskitalienare emellan,Tomas Bacoccoli
Till alla er som har njutit av Tomas Bacoccolis texter här…
Turin – värt ett besök!
Reportage,Just nu,Lena Martoglio Bomler
Vem hade trott att en industristad som Turin skulle kunna…
Don Tommaso – om barndomens Italien
Reportage,Just nu,Oss svenskitalienare emellan,Tomas Bacoccoli
Don Tommaso. Man behövde inte älska fotboll för att titta…
Oss svenskitalienare emellan
Reportage,Just nu,Oss svenskitalienare emellan
För fem år sen började en bok skriva sig själv i huvudet på…
Bjud in till aperitivo hemma
Reportage,Just nu,Förrätter / Antipasti,Louise Laurenius
Aperitivo hemma.. Det är många saker som skiljer oss…
Tanti auguri Roma!
Tanti auguri Roma!. Idag gratulerar vi den eviga staden Rom…
Vi gillar Mozzarella
Mozzarella är en färskost gjord av ko- eller buffelmjölk.…
En resa i fantasin
Reportage,Just nu,Peter Nordin
I väntan på det ”goda Italien” är som i väntan på Godot av…
En värld av tryffel
Reportage,Just nu,Tomas Bacoccoli
Jag kommer aldrig glömma när jag steg in på en enkel…
Vi gillar Gorgonzola
Gorgonzola är utan tvekan Italiens mest kända blåmögelost,…
Spritz – En bitterljuv historia
Reportage,Just nu,Jonas Henningsson
Spritz har serverats i sin bittra kostym i över hundra år i…
Prosecco och Cicchetti
Reportage,Just nu,Jonas Henningsson
Bästa sättet att förolämpa en venedigbo är att kalla…
Grattis Italien!
Den 17 mars 1861 proklamerade parlamentet i Turin bildandet…
Träffa Bacoccoli den 18e mars.
Tryffelsäsongen går mot sitt slut för den här gången. Efter…
Sicilien – Sol och vår!
Sicilien. När vädret här hemma inte visar sig från sin…
De fattigas kök
Reportage,Just nu,Peter Nordin
Inget får gå förlorat i köket sa alltid min far och mor –…
Vårfunderingar och Vildsparris
Reportage,Just nu,Tomas Bacoccoli
Vårfunderingar och Vildsparris. Fåglarna kvittrar och…
Vitaminer från Sicilien
Under våra kallaste månader är de solmogna blodapelsinerna…
Lär dig laga Involtini nordini!
På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar…
Det italienska köket – ett världsarv?
Italiens ledande mattidning, La Cucina Italia, med anor…
Vinets dag till minne av San Vincenzo
Vinets dag infaller på Sankt Vincents dag den 22 januari…
La Collina Blu
Vägen från ett hyreshus i Solna till en gård på toscanska…
En trotjänare uppmärksammas!
I det avlånga landet Italien produceras en stor mängd olika…
Tre vanliga ”svenska” misstag vid servering av pasta
Om du använder en för liten kastrull eller för lite vatten…
Det du inte vet…
Reportage,Just nu,Peter Nordin
Ungefär så beskriver våra italienska vänner Marche. I…
Lucca – Puccinis hemstad
Reportage,Just nu,Michèle Shah
Lucca blir ofta överskuggad av grannen Pisa med sitt…
Häxan som kommer med klappar
Reportage,Just nu,Italiensk jul
I Italien byter man inte julklappar under julhelgen utan…
Lucia – legend, myt och fakta
Reportage,Just nu,Italiensk jul
Legenden om det italienska skyddshelgonet Sankta Lucia är…
Ingen jul utan Panettone
Italiensk jul,Reportage,Just nu,Vi Gillar,Lena Martoglio Bomler
I Italien spelar maten huvudrollen även under julen då…
En hälsning från Peter Nordin!
En hälsning från Peter Nordin! Peter Nordin pratar om Goda…
Grattis Jonas!
Vi skickar våra varmaste gratulationer till vår skribent…
Italien i fokus på filmfestival
Att ha Italien som tema på Stockholms filmfestival är ett…
Fem tips i Marche
Peter Nordin delar sina fem bästa tips i Marche - Regionen…
En donna värd att hylla
Vineriet är det första i Italien där alla anställda är…
Cucina povera, kåseri och fyllda pastakuddar
Reportage,Just nu,Peter Nordin
Cucina poveraI - de fattigas kök - dessa tider kommer du…
Trattoria Corazza – autentiskt italienskt!
Att hitta autentisk italiensk mat utanför Italien kan vara…
Italienska viner älskar mat!
Att välja vilket vin som passar till vilken mat beskrivs…
Hemligheten bakom en perfekt risotto – 10 tips!
Här kommer 10 handfasta tips som, med lite övning, kommer…
En hälsning från olivlunden i Marche
Hur blev årets olivolja på kullen i Marche? Peter Nordin…
Närhet är kärlek
Reportage,Soppor,Peter Nordin,olivolja
Närheten till råvaran ger vördnad och respekt varje gång…
Kallpressad olivolja – Una storia magica
Reportage,Just nu,Tomas Bacoccoli,olivolja
Från romartiden finns användning av kallpressad olivolja…
Apuliens gröna guld
Reportage,Just nu,Jonas Henningsson,olivolja
Apulien producerar nästan hälften av landets olivolja.…
Kåseri: Harrys Bar och lantkyckling alla ’piccata’
Jag är på besök hos den mest klassiska restaurangen du kan…