Nyheter !
Lasagne alla Bolognese
Färska eller torkade pastaplattor, köttfärssås och…
Valpolicella – vyer, dofter och smaker
Valpolicella är en av Italiens mest traditionella…
Vitello Tonnato
Vitello Tonnato. Kombinationen av kött och tonfisk har anor…
Vår ambassadör Jan Björklund
Reportage,Tomas Bacoccoli,Oss svenskitalienare emellan
ambassadör Jan Björklund. Jag ska träffa Jan Björklund…
Insalata di melone e prosciutto
Insalata di melone e prosciutto. En underbar sommarrätt med…
Pasta med salsiccia och peperoncino
En italiensk favorit, pasta med salsiccia och peperoncino.…
Mitt italienska fredagsmys
Ibland måste man rena sig själv lite. Och Elin och jag har…
Vi gillar: Oliver från Cerignola
Du har säkert sett dem på butikshyllan – de lite större…
Dröm dig bort till Cinque Terre
Många drömmer om att besöka de fem små byarna i Cinque…
Pesto – Genuas gröna kung
Vi Gillar,Reportage,Davide Pedrolli
För oss i Sverige är basilika bara basilika, men så enkelt…
Världens mest populära kök!
I en undersökning gjord av YouGov.com bland 24 länder och…
Portofino – Rivierans pärla
Om du har zappat mellan TV-kanalerna på sistone så har du…
Vi gillar: Italiensk Vermouth
Vermouth kommer från trakterna kring Torino i Piemonte i…
Matlängtan
Just nu,Peter Nordin,Reportage,Vi Gillar
Vi lagar de enklaste rätterna, för att fokusera på…
Food tour i Cagliari, Sardinien
Just nu,Johan Åstrand,Reportage,Vi Gillar
Hur skiljer sig det sardinska köket mot det Italienska?…
Roms bästa matställen – Peter Loewe tipsar
Reportage,Vi Gillar,Just nu,Peter Loewe
Den myllrande staden Rom har ett stort utbud av matställen…
Suppli – delikat dröm
Vi Gillar,Reportage,Jonas Henningsson
När du besöker Rom dröjer det inte länge förrän du kommer i…
Stracciatella alla Romana
Buljongsoppa med ägg och parmesan. En enkel, näringsrik och…
Arancini Verdi
Förrätter / Antipasti,Peter Nordin,Vegetariskt
Risottobollar, en grön antipasti såsom vi ibland serverar…
Enkel pasta med sommartryffel
Ett utsökt recept av vår skribent Tomas Bacoccoli på en…
Citron- och basilikasill
En härlig sill till midsommar med italiensk inspiration!…
Torta di biscotti e cioccolato
En underbar och krämig italiensk tårta av choklad och…
Spiedini di pollo alla Carbonara alla griglia
Fågel,Förrätter / Antipasti,Peter Nordin
Italienska kycklingspett med smak av Carbonara, recept av…
Crostini med Taleggio och päron
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti,Peter Nordin
Sommarens fräschaste drink, perfekt till en aperitivo!…
En donna värd att hylla
Vineriet är det första i Italien där alla anställda är…
Cucina povera, kåseri och fyllda pastakuddar
Reportage,Peter Nordin,Just nu
Cucina poveraI - de fattigas kök - dessa tider kommer du…
Trattoria Corazza – autentiskt italienskt!
Att hitta autentisk italiensk mat utanför Italien kan vara…
Kallpressad olivolja – Una storia magica
Olivolja,Reportage,Tomas Bacoccoli,Just nu
Från romartiden finns användning av kallpressad olivolja…
Mille Miglia – Ett Klassiskt rally
Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som…
Matlängtan
Just nu,Peter Nordin,Reportage,Vi Gillar
Vi lagar de enklaste rätterna, för att fokusera på…
Kär pizza har många varianter
Reser du runt på den italienska stöveln så kommer du att…
Neapel – den moderna pizzans vagga
Den moderna pizzan härstammar just från Neapel - den…
Food tour i Cagliari, Sardinien
Just nu,Johan Åstrand,Reportage,Vi Gillar
Hur skiljer sig det sardinska köket mot det Italienska?…
Roms bästa matställen – Peter Loewe tipsar
Reportage,Vi Gillar,Just nu,Peter Loewe
Den myllrande staden Rom har ett stort utbud av matställen…
Mitt italienska fredagsmys
Ibland måste man rena sig själv lite. Och Elin och jag har…
Torta Caprese
Reportage,Desserter,Just nu,Peter Nordin
Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk…
Världens bästa konditorer!
2021 verkar vara Italiens år på tävlingsfronten! Efter att…
Novellon är runt hörnet
Reportage,Tomas Bacoccoli,Just nu
När det gäller olivolja så heter festen Novello. Den nya…
Vi gillar Burrata!
Vi gillar Burrata! Den gudomligt dekadenta, och alltmer…
Återkomsten till det goda Italien
Just nu,Reportage,Louise Laurenius
Omständigheter i världen gjorde att jag åkte hem till Skåne…
Från maten till vinet
Hur blir man egentligen vinodlare eller vinmakare?.. Ja,…
Världens bästa matstäder
När Travel & Leisure lät sin läsare rösta om världens bästa…
Peppes på Sicilien!
Vi Gillar,Just nu,Lena Martoglio Bomler
Dagens insidertips hittar vi vid en populär badplats hos…
Sverige äter italienskt!
Det italienska köket håller ställningarna starkt i de…
Vi gillar (sen)sommarens grillvin!
Läs vår artikel - Vi gillar (sen)sommarens grillvin! Få…
Cykelns dag- Cykla ifrån italienarna?
3 juni firas varje år Cykelns dag över hela världen. Det…
Girot har nått Toscana!
Dagens 21 mil långa etapp i Giro d'Italia rullar genom…
Kaffenjutning på italienskt vis
Kaffenjutning är en helig rit i Italien. Från tidiga…
Amelia – Italienska under ytan
Tomas Bacoccoli,Reportage,Oss svenskitalienare emellan,Just nu
Det är många som vill vara italienska, men som inte är det.…
Girot – Valpolicella i vattenflaskan?
Girot - Valpolicella i vattenflaskan? Efter fyra hårda…
En bastu i Umbrien
Tomas Bacoccoli,Reportage,Oss svenskitalienare emellan,Just nu
Till alla er som har njutit av Tomas Bacoccolis texter här…
Turin – värt ett besök!
Just nu,Reportage,Lena Martoglio Bomler
Vem hade trott att en industristad som Turin skulle kunna…
Don Tommaso – om barndomens Italien
Just nu,Tomas Bacoccoli,Reportage,Oss svenskitalienare emellan
Don Tommaso. Man behövde inte älska fotboll för att titta…
Oss svenskitalienare emellan
Reportage,Oss svenskitalienare emellan,Just nu
För fem år sen började en bok skriva sig själv i huvudet på…
Bjud in till aperitivo hemma
Just nu,Louise Laurenius,Reportage,Förrätter / Antipasti
Aperitivo hemma.. Det är många saker som skiljer oss…
Vi gillar Mozzarella
Mozzarella är en färskost gjord av ko- eller buffelmjölk.…
En resa i fantasin
Just nu,Reportage,Peter Nordin
I väntan på det ”goda Italien” är som i väntan på Godot av…
En värld av tryffel
Just nu,Reportage,Tomas Bacoccoli
Jag kommer aldrig glömma när jag steg in på en enkel…
Vi gillar Gorgonzola
Gorgonzola är utan tvekan Italiens mest kända blåmögelost,…
Spritz – En bitterljuv historia
Reportage,Jonas Henningsson,Just nu
Spritz har serverats i sin bittra kostym i över hundra år i…
Prosecco och Cicchetti
Just nu,Reportage,Jonas Henningsson
Bästa sättet att förolämpa en venedigbo är att kalla…
Sicilien – Sol och vår!
Sicilien. När vädret här hemma inte visar sig från sin…
De fattigas kök
Just nu,Reportage,Peter Nordin
Inget får gå förlorat i köket sa alltid min far och mor –…
Vårfunderingar och Vildsparris
Reportage,Tomas Bacoccoli,Just nu
Vårfunderingar och Vildsparris. Fåglarna kvittrar och…
Vitaminer från Sicilien
Under våra kallaste månader är de solmogna blodapelsinerna…
Det italienska köket – ett världsarv?
Italiens ledande mattidning, La Cucina Italia, med anor…
Vinets dag till minne av San Vincenzo
Vinets dag infaller på Sankt Vincents dag den 22 januari…
La Collina Blu
Vägen från ett hyreshus i Solna till en gård på toscanska…
En trotjänare uppmärksammas!
I det avlånga landet Italien produceras en stor mängd olika…
Tre vanliga ”svenska” misstag vid servering av pasta
Om du använder en för liten kastrull eller för lite vatten…
Det du inte vet…
Reportage,Peter Nordin,Just nu
Ungefär så beskriver våra italienska vänner Marche. I…
Lucca – Puccinis hemstad
Just nu,Reportage,Michèle Shah
Lucca blir ofta överskuggad av grannen Pisa med sitt…
Italien i fokus på filmfestival
Att ha Italien som tema på Stockholms filmfestival är ett…
Vinn Peter och Carinas kokbok Matlängtan
Vinn årets vackraste kokbok - En bok fylld av ljuvliga…
Lummig trädgård och tiramisú
Runt den blomstrande Comosjön, omgiven av fantastisk natur,…
Fem tips i Marche
Peter Nordin delar sina fem bästa tips i Marche - Regionen…
En donna värd att hylla
Vineriet är det första i Italien där alla anställda är…
Cucina povera, kåseri och fyllda pastakuddar
Reportage,Peter Nordin,Just nu
Cucina poveraI - de fattigas kök - dessa tider kommer du…
Trattoria Corazza – autentiskt italienskt!
Att hitta autentisk italiensk mat utanför Italien kan vara…
Italienska viner älskar mat!
Att välja vilket vin som passar till vilken mat beskrivs…
Hemligheten bakom en perfekt risotto – 10 tips!
Här kommer 10 handfasta tips som, med lite övning, kommer…
En hälsning från olivlunden i Marche
Peter Nordin,Reportage,Olivolja
Hur blev årets olivolja på kullen i Marche? Peter Nordin…
Närhet är kärlek
Reportage,Olivolja,Peter Nordin
Närheten till råvaran ger vördnad och respekt varje gång…
Kallpressad olivolja – Una storia magica
Olivolja,Reportage,Tomas Bacoccoli,Just nu
Från romartiden finns användning av kallpressad olivolja…
Nyheter !
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött
Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka…
To beef or not to beef
Om du älskar italiensk mat i allmänhet och kött i synnerhet…
Längtan efter Italien
Längtan efter Italien. Just nu kan vi mest längta efter…
Italiensk ”twist” på julbordet
Förnya ditt julbord och låt det få en italiensk ”twist” med…
Det du inte vet…
Reportage,Peter Nordin,Just nu
Ungefär så beskriver våra italienska vänner Marche. I…
Mozzarella med fikon och prosciutto
Rosta pinjenötterna i en het torr panna och låt svalna.…
Girot – Valpolicella i vattenflaskan?
Girot - Valpolicella i vattenflaskan? Efter fyra hårda…
Återkomsten till det goda Italien
Just nu,Reportage,Louise Laurenius
Omständigheter i världen gjorde att jag åkte hem till Skåne…
Vi gillar: Oliver från Cerignola
Du har säkert sett dem på butikshyllan – de lite större…
Dröm dig bort till Cinque Terre
Många drömmer om att besöka de fem små byarna i Cinque…
Pesto – Genuas gröna kung
Vi Gillar,Reportage,Davide Pedrolli
För oss i Sverige är basilika bara basilika, men så enkelt…
Världens mest populära kök!
I en undersökning gjord av YouGov.com bland 24 länder och…
Portofino – Rivierans pärla
Om du har zappat mellan TV-kanalerna på sistone så har du…
Vi gillar: Italiensk Vermouth
Vermouth kommer från trakterna kring Torino i Piemonte i…
Matlängtan
Just nu,Peter Nordin,Reportage,Vi Gillar
Vi lagar de enklaste rätterna, för att fokusera på…
Food tour i Cagliari, Sardinien
Just nu,Johan Åstrand,Reportage,Vi Gillar
Hur skiljer sig det sardinska köket mot det Italienska?…
Roms bästa matställen – Peter Loewe tipsar
Reportage,Vi Gillar,Just nu,Peter Loewe
Den myllrande staden Rom har ett stort utbud av matställen…
Suppli – delikat dröm
Vi Gillar,Reportage,Jonas Henningsson
När du besöker Rom dröjer det inte länge förrän du kommer i…
Stracciatella alla Romana
Buljongsoppa med ägg och parmesan. En enkel, näringsrik och…
Arancini Verdi
Förrätter / Antipasti,Peter Nordin,Vegetariskt
Risottobollar, en grön antipasti såsom vi ibland serverar…
Enkel pasta med sommartryffel
Ett utsökt recept av vår skribent Tomas Bacoccoli på en…
Citron- och basilikasill
En härlig sill till midsommar med italiensk inspiration!…
Torta di biscotti e cioccolato
En underbar och krämig italiensk tårta av choklad och…
Spiedini di pollo alla Carbonara alla griglia
Fågel,Förrätter / Antipasti,Peter Nordin
Italienska kycklingspett med smak av Carbonara, recept av…
Crostini med Taleggio och päron
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti,Peter Nordin
Sommarens fräschaste drink, perfekt till en aperitivo!…
En donna värd att hylla
Vineriet är det första i Italien där alla anställda är…
Cucina povera, kåseri och fyllda pastakuddar
Reportage,Peter Nordin,Just nu
Cucina poveraI - de fattigas kök - dessa tider kommer du…
Trattoria Corazza – autentiskt italienskt!
Att hitta autentisk italiensk mat utanför Italien kan vara…
Kallpressad olivolja – Una storia magica
Olivolja,Reportage,Tomas Bacoccoli,Just nu
Från romartiden finns användning av kallpressad olivolja…
Mille Miglia – Ett Klassiskt rally
Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som…
Matlängtan
Just nu,Peter Nordin,Reportage,Vi Gillar
Vi lagar de enklaste rätterna, för att fokusera på…
Kär pizza har många varianter
Reser du runt på den italienska stöveln så kommer du att…
Neapel – den moderna pizzans vagga
Den moderna pizzan härstammar just från Neapel - den…
Food tour i Cagliari, Sardinien
Just nu,Johan Åstrand,Reportage,Vi Gillar
Hur skiljer sig det sardinska köket mot det Italienska?…
Roms bästa matställen – Peter Loewe tipsar
Reportage,Vi Gillar,Just nu,Peter Loewe
Den myllrande staden Rom har ett stort utbud av matställen…
Mitt italienska fredagsmys
Ibland måste man rena sig själv lite. Och Elin och jag har…
Torta Caprese
Reportage,Desserter,Just nu,Peter Nordin
Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk…
Världens bästa konditorer!
2021 verkar vara Italiens år på tävlingsfronten! Efter att…
Novellon är runt hörnet
Reportage,Tomas Bacoccoli,Just nu
När det gäller olivolja så heter festen Novello. Den nya…
Vi gillar Burrata!
Vi gillar Burrata! Den gudomligt dekadenta, och alltmer…
Återkomsten till det goda Italien
Just nu,Reportage,Louise Laurenius
Omständigheter i världen gjorde att jag åkte hem till Skåne…
Från maten till vinet
Hur blir man egentligen vinodlare eller vinmakare?.. Ja,…
Världens bästa matstäder
När Travel & Leisure lät sin läsare rösta om världens bästa…
Peppes på Sicilien!
Vi Gillar,Just nu,Lena Martoglio Bomler
Dagens insidertips hittar vi vid en populär badplats hos…
Sverige äter italienskt!
Det italienska köket håller ställningarna starkt i de…
Vi gillar (sen)sommarens grillvin!
Läs vår artikel - Vi gillar (sen)sommarens grillvin! Få…
Cykelns dag- Cykla ifrån italienarna?
3 juni firas varje år Cykelns dag över hela världen. Det…
Girot har nått Toscana!
Dagens 21 mil långa etapp i Giro d'Italia rullar genom…
Kaffenjutning på italienskt vis
Kaffenjutning är en helig rit i Italien. Från tidiga…
Amelia – Italienska under ytan
Tomas Bacoccoli,Reportage,Oss svenskitalienare emellan,Just nu
Det är många som vill vara italienska, men som inte är det.…
Girot – Valpolicella i vattenflaskan?
Girot - Valpolicella i vattenflaskan? Efter fyra hårda…
En bastu i Umbrien
Tomas Bacoccoli,Reportage,Oss svenskitalienare emellan,Just nu
Till alla er som har njutit av Tomas Bacoccolis texter här…
Turin – värt ett besök!
Just nu,Reportage,Lena Martoglio Bomler
Vem hade trott att en industristad som Turin skulle kunna…
Don Tommaso – om barndomens Italien
Just nu,Tomas Bacoccoli,Reportage,Oss svenskitalienare emellan
Don Tommaso. Man behövde inte älska fotboll för att titta…
Oss svenskitalienare emellan
Reportage,Oss svenskitalienare emellan,Just nu
För fem år sen började en bok skriva sig själv i huvudet på…
Bjud in till aperitivo hemma
Just nu,Louise Laurenius,Reportage,Förrätter / Antipasti
Aperitivo hemma.. Det är många saker som skiljer oss…
Vi gillar Mozzarella
Mozzarella är en färskost gjord av ko- eller buffelmjölk.…
En resa i fantasin
Just nu,Reportage,Peter Nordin
I väntan på det ”goda Italien” är som i väntan på Godot av…
En värld av tryffel
Just nu,Reportage,Tomas Bacoccoli
Jag kommer aldrig glömma när jag steg in på en enkel…
Vi gillar Gorgonzola
Gorgonzola är utan tvekan Italiens mest kända blåmögelost,…
Spritz – En bitterljuv historia
Reportage,Jonas Henningsson,Just nu
Spritz har serverats i sin bittra kostym i över hundra år i…
Prosecco och Cicchetti
Just nu,Reportage,Jonas Henningsson
Bästa sättet att förolämpa en venedigbo är att kalla…
Sicilien – Sol och vår!
Sicilien. När vädret här hemma inte visar sig från sin…
De fattigas kök
Just nu,Reportage,Peter Nordin
Inget får gå förlorat i köket sa alltid min far och mor –…
Vårfunderingar och Vildsparris
Reportage,Tomas Bacoccoli,Just nu
Vårfunderingar och Vildsparris. Fåglarna kvittrar och…
Vitaminer från Sicilien
Under våra kallaste månader är de solmogna blodapelsinerna…
Det italienska köket – ett världsarv?
Italiens ledande mattidning, La Cucina Italia, med anor…
Vinets dag till minne av San Vincenzo
Vinets dag infaller på Sankt Vincents dag den 22 januari…
La Collina Blu
Vägen från ett hyreshus i Solna till en gård på toscanska…
En trotjänare uppmärksammas!
I det avlånga landet Italien produceras en stor mängd olika…
Tre vanliga ”svenska” misstag vid servering av pasta
Om du använder en för liten kastrull eller för lite vatten…
Det du inte vet…
Reportage,Peter Nordin,Just nu
Ungefär så beskriver våra italienska vänner Marche. I…
Lucca – Puccinis hemstad
Just nu,Reportage,Michèle Shah
Lucca blir ofta överskuggad av grannen Pisa med sitt…
Italien i fokus på filmfestival
Att ha Italien som tema på Stockholms filmfestival är ett…
Vinn Peter och Carinas kokbok Matlängtan
Vinn årets vackraste kokbok - En bok fylld av ljuvliga…
Lummig trädgård och tiramisú
Runt den blomstrande Comosjön, omgiven av fantastisk natur,…
Fem tips i Marche
Peter Nordin delar sina fem bästa tips i Marche - Regionen…
En donna värd att hylla
Vineriet är det första i Italien där alla anställda är…
Cucina povera, kåseri och fyllda pastakuddar
Reportage,Peter Nordin,Just nu
Cucina poveraI - de fattigas kök - dessa tider kommer du…
Trattoria Corazza – autentiskt italienskt!
Att hitta autentisk italiensk mat utanför Italien kan vara…
Italienska viner älskar mat!
Att välja vilket vin som passar till vilken mat beskrivs…
Hemligheten bakom en perfekt risotto – 10 tips!
Här kommer 10 handfasta tips som, med lite övning, kommer…
En hälsning från olivlunden i Marche
Peter Nordin,Reportage,Olivolja
Hur blev årets olivolja på kullen i Marche? Peter Nordin…
Närhet är kärlek
Reportage,Olivolja,Peter Nordin
Närheten till råvaran ger vördnad och respekt varje gång…
Kallpressad olivolja – Una storia magica
Olivolja,Reportage,Tomas Bacoccoli,Just nu
Från romartiden finns användning av kallpressad olivolja…