Från maten till vinet

Från maten till vinet

Hur blir man egentligen vinodlare eller vinmakare?.. Ja, man kan ju såklart…

Läs Mer

Aperitivo

Aperitivo – ett kulturellt fenomen

Ordet aperitivo har sitt ursprung i latinets aperire – att öppna. Och det är…

Läs Mer

Lite peperoncino skadar aldrig

Lite peperoncino skadar aldrig

Jag började laga mat i femtonårsåldern och sedan dess har peperoncinon varit…

Läs Mer

Regionen Emilia - Mat, Industri & Design

Italiens 10 bästa städer

Att Italien är ett av svenskarnas favoritresmål bör inte komma som någon…

Läs Mer

Magnifika Capri

Magnifika Capri

Magnifika Capri är en plats man drömmer om. En del hela livet. Andra…

Läs Mer

Vem är Natalie Montanari

Vem är Natalie Montanari?

Cia Berg, ni vet hon som spelade i Ubangi med Orup och framförallt i det coola…

Läs Mer

Vandra i Alperna - thumb

Vandra i Alperna – De olympiska bergen

Att vandra i Alperna är bland det bästa jag vet. Här finns något för alla, från…

Läs Mer

girot toscanna

Girot har nått Toscana!

Dagens 21 mil långa etapp i Giro d'Italia rullar genom klassiska vinområden i…

Läs Mer

Kaffenjutning

Kaffenjutning på italienskt vis

Kaffenjutning är en helig rit i Italien. Från tidiga morgonen till sena…

Läs Mer

Kooperativen

Älska Kooperativen

Kooperativens roll och makt demoniseras ofta, men vi bör se på dem som ”snälla…

Läs Mer