En-halsning-fran-olivlunden-i-Marche

En hälsning från olivlunden i Marche

Hur blev årets olivolja på kullen i Marche? Peter Nordin uppdaterar direkt från…

Läs Mer

Bucatini-alle-olive-verdi

Bucatini alle olive verdi

Älskar du oliver så är det här pastan för dig! Ett enkelt recept som värmer en…

Läs Mer

5-saker-du-maste-veta-om-olivolja

5 saker du måste veta om olivolja

Olivolja är en hörnsten i den italienska kokkonsten och förgyller de flesta…

Läs Mer

Soppa-pa-oliver

Soppa på oliver

Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och…

Läs Mer

Narhet-ar-karlek

Närhet är kärlek

Närheten till råvaran ger vördnad och respekt varje gång jag doppar mitt bröd i…

Läs Mer

Kallpressad-olivolja-Una-storia-magica

Kallpressad olivolja – Una storia magica

Från romartiden finns användning av kallpressad olivolja dokumenterad i skrift,…

Läs Mer

Apuliens-grona-guld

Apuliens gröna guld

Apulien producerar nästan hälften av landets olivolja. Oljan som är basen i den…

Läs Mer

Omojlig-olivolja-fran-Garda

Omöjlig olivolja från Garda

I Trentino är olivolja en del av den lokala kulturen. Nästa gång du köper en…

Läs Mer

olivolja karlek

Olivolja och Kärlek

Olivolja, oliverna och olivträden är alla mytomspunna. På italienska är…

Läs Mer

[adrotate banner="17"]