Peposo-Dell'Impruneta

Peposo Dell’Impruneta

Den toscanska peposon sägs ha kommit till i ugnarna på det kända bruket…

Läs Mer

Tagliata di Manzo

Tagliata di Manzo

Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till önskad stekgrad. Om du…

Läs Mer

Polpette al sugo, italienska köttbullar

Polpette al sugo

Köttbullar känns kanske väldigt svenskt, inte minst i jultider, men olika…

Läs Mer

Bistecca alla fiorentina

Bistecca alla Fiorentina

Bistecca alla Fiorentina. Om du gillar grillat kött får du ditt lystmäte här!…

Läs Mer

vincisgrassi

Vincisgrassi alla Nordin

Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten på spisen. Koka alla…

Läs Mer

råbiff från piemonte

Råbiff från Piemonte

Råbiff. Den här rätten som också kan kallas carne cruda piemontese är…

Läs Mer

Lasagne Bolognese

Lasagne alla Bolognese

Färska eller torkade pastaplattor, köttfärssås och béchamel. Föreningen av…

Läs Mer

Peter-Nordins-Ragú

Peter Nordins Ragú

I Italien benämns denna sås kort och gott som ragù. Ordet Bolognese sägs komma…

Läs Mer

Filetto di manzo e gorgonzola

Filleto di Manzo gorgonzola e Noci

Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar.…

Läs Mer

Ragú alla Bolognese – Köttfärssås

Skala och finhacka lök, selleri och morot. Häll olja i en större gryta/kastrull…

Läs Mer

[adrotate banner="17"]