Costolette di Maiale all´AranciaFläskkotletter med apelsin och marsala
Ingredienser Costolette di Maiale all’arancia: (4 pers)
4 fläskkotletter, ca. 2 ½ cm tjocka 2 msk valfria olivolja Salt och nymalen peppar efter behag 1 ½ dl torrt marsalavin 1 ½ dl färskpressad apelsinsaft ½ tsk rivet apelsinskal + strimlor av apelsinskal till servering Gör Costolette di Maiale all’arancia så här:Klappa kotletterna torra. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i kotletterna och bryn dem ordentligt på båda sidorna, i ungefär 5 minuter. Salta och peppra vid behov. Minska värmen lite och och fortsätt att bryna tills kotletterna är nästan genomstekta men fortfarande saftiga, i ca 15 minuter. Lägg upp dem på ett passande fat och håll dem varma. Tillsätt marsalavin och höj till medelvärme. Koka under omrörning tills vinet reducerar och tjocknar lite, i ungefär 2 minuter. Tillsätt apelsinsaften och låt skyn koka upp. Lägg tillbaka kotletterna i pannan och strö apelsinskalet över. Ös kotletterna och låt dem koka i skyn i ca 2 minuter. Lägg sedan upp på tallriken och garnera med apelsinstrimlor och eventuellt filéade apelsinklyftor. Du kanske är intresserad av:Recept med fläskTortellini con panna prosciutto e peselliSpaghetti alla Gricia Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 4.5 / 5. Antal recensioner 2
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.5 / 5. Antal recensioner 2
Inget betyg än så länge
Fyra fantastiska recept !
Ravioli från Liguria
Häll ut mjölet på ett bakbord och gör en ”krater” i mitten…
Risotto agli Asparigi
Risotto agli Asparigi. Börja med att ånga eller koka…
Spaghetti alla Gricia
Spaghetti alla gricia är en av de mest kända och älskade…
Limoncellosorbet
En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det…