Costolette di Maiale all´AranciaFläskkotletter med apelsin och marsala

Ingredienser Costolette di Maiale all’arancia: (4 pers)
  • 4 fläskkotletter, ca. 2 ½ cm tjocka
  • 2 msk valfria olivolja
  • Salt och nymalen peppar efter behag
  • 1 ½ dl torrt marsalavin
  • 1 ½ dl färskpressad apelsinsaft
  • ½ tsk rivet apelsinskal + strimlor av apelsinskal till servering
 Gör Costolette di Maiale all’arancia så här:Klappa kotletterna torra. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i kotletterna och bryn dem ordentligt på båda sidorna, i ungefär 5 minuter. Salta och peppra vid behov. Minska värmen lite och och fortsätt att bryna tills kotletterna är nästan genomstekta men fortfarande saftiga, i ca 15 minuter. Lägg upp dem på ett passande fat och håll dem varma. Tillsätt marsalavin och höj till medelvärme. Koka under omrörning tills vinet reducerar och tjocknar lite, i ungefär 2 minuter. Tillsätt apelsinsaften och låt skyn koka upp. Lägg tillbaka kotletterna i pannan och strö apelsinskalet över. Ös kotletterna och låt dem koka i skyn i ca 2 minuter. Lägg sedan upp på tallriken och garnera med apelsinstrimlor och eventuellt filéade apelsinklyftor. Du kanske är intresserad av:Recept med fläskTortellini con panna prosciutto e peselliSpaghetti alla Gricia Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.5 / 5. Antal recensioner 2

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Insalata di tonno e carciofini

Insalata di tonno e carciofini

Insalata di tonno e carciofini. En god lite matigare…

Läs recept

Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana. Kalv på romerskt vis. Värm oljan i…

Läs recept

Smörstekt Gnocchi med parmesan

Smörstekt Gnocchi med parmesan

En italiensk klassiker: Smörstekt Gnocchi med parmesan.…

Läs recept

Nyårsdrink: Limoncello Tonic

En frisk avslutning på året med en variant på G & T som…

Läs recept